SİYASİ PROMOSYON DAĞITANA CEZA VAR

MHP Hendek İlçe Teşkilatının, Hendek İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığı başvuru sonucu İlçe seçim kurulu oy çokluğu ile Siyasi partiler ve adayların hediye ve eşantiyon dağıtamayacağına

SİYASİ PROMOSYON DAĞITANA CEZA VAR



MHP Hendek İlçe Teşkilatının, Hendek İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığı  başvuru sonucu İlçe seçim kurulu oy çokluğu ile Siyasi partiler ve adayların hediye ve eşantiyon dağıtamayacağına, Toplu taşıma amacıyla kamu hizmetlerinde kullanılan araçlarda siyasi propaganda içeren afiş, flama ve posterlerin Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 30.11.2013 Tarihli kararı gereğince kaldırılmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu verdiği karar sonucu 298 sayılı kanunun 57. maddesinde " seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, seçimin başlangıç tarihinden seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, kendilerini tanıtıcı nitelikte, broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster afiş veya ses ve görüntü içeren CD, DVD gibi her türlü yayını dağıtmakta serbesttir. Siyasi partiler, bu fıkrada belirtilenler dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmaları, dağıttırmaları veya bunların üçüncü şahıslar ya da kurum ve kuruluşlar aracılığı ile dağıtılması yasaktır" denilmekte.
298 sayılı kanunun 61 / 2 maddesinde özetle" toplu taşıma amacıyla kamu hizmetlerinde kullanılan araçlarda siyasi propaganda içeren yayın yapılamaz" denilmekte.

MHP Hendek İlçe Teşkilatının yukarıda Maddelere istinaden yaptığı  başvuru neticesinde;

1 ) Siyasi partiler ve adayların hediye ve eşantiyon dağıtamayacağına, Toplu taşıma amacıyla kamu hizmetlerinde kullanılan araçlarda siyasi propaganda içeren afiş, flama ve posterlerin Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 30.11.2013 Tarihli kararı gereğince kaldırılmasına

2 ) Yukarıda belirtilen yasaklara uyulmasının temini için mülki makamlar aracılığıyla gerekli denetimin yapılmasına,

3 ) Karar örneğinin mülki makamlara ve itiraz edene tebliğine

13.03.2014 gününde oy çokluğu ile karar verilmiştir.

Yukarıda ki karar gereği seçim döneminde eşantiyon dağıtımı yapıldığında 155 numaralı telefon ile polise , 156 numaralı telefon ile jandarma'ya ihbarda bulunulması halinde cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184