AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MÜJDE

Amatör Spor Kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere ücret ödemeyecek.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MÜJDE


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği’nde değişiklik öngören yönetmelik Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelik çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine ait olan spor tesislerinin kullanımında alınan işletme ücretlerinde düzenlemeler yapıldı. Sporcu ve spor kulüplerinin spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanmaları amacıyla düzenlenen yeni yönetmelikle, profesyonel futbol ile basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında en üst ligler hariç olmak üzere spor tesislerinin, spor kulüplerinin antrenman ve sportif faaliyetlerine ücretsiz tahsisine imkân sağlandı.
Yapılan düzenleme ile ayrıca, Gençlik ve Spor Tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin izni ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor Faaliyetleri ile kamplarına ücretsiz tahsis edildi. Yapılan değişiklikle şimdiye kadar alınmasında zorluk çekilen ve hesaplanması mümkün olmayan elektrik, su, personel vb. zorunlu giderlerin tahsili yönündeki uygulamaya da son verildi. Ayrıca, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İşletme yönetmeliğinin adı Spor Genel Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği olarak değiştirildi.

SASKF Başkanı Yaşar Zımba, Spor Genel Müdürümüz Sn. Mehmet Baykan, Müsteşar Sn. Faruk Özçelik ve Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç, Amatör Sporun kalkınması adına çok güzel bir karara imza attılar.

Amatör spor kulüplerine yapılan bu katkı geleceğin sporcularının yetişmesi için çok yararlı olan bir karar. Bakanlığın İlimizdeki temsilcisi Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Fatih Çelikel ile koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.

Kurumsal anlamda güzel bir birlikteliğimiz var. ASKF ve Gençlik ve Spor arasındaki koordinasyonu Futbolda ben ve genel sekreterim Neşet Çakır, Amatör salon sporlarında Uğur Kobaş  birlikte sağlamaya çalışılıyoruz.

Şu aşamada her şey güzel gidiyor. Futbol ve Amatör branşlarımızın gelişimi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184