Barış Soylu Avrupa Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Güreşçisi Barış Soylu, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen U-15 Gerkoromen Güreş Avrupa Şampiyonası'nda göğsümüzü kabarttı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

Barış Soylu Avrupa Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Güreşçisi Barış Soylu, katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olmuştu. Türkiye Şampiyonu olan Barış Soylu'nun, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenecek olan U-15 Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyonası katılmak için yaşı tutmuyordu. Doktor raporuyla katıldığı U-15 Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyonası'nda, kendisinden 2 yaş büyük olan rakiplerini yenmeyi başaran Barış Soylu büyük bir başarı elde ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Altyapı Antrenörü Suat Aydın Barış'ı bir erik ağacının tepesinde keşfetmişti. Tecrübeli Antrenör Aydın, Barış'ı ilk gördüğü andan itibaren onun büyük bir sporcu olacağına kanaat getirmişti.

Suat Aydın Avrupa üçüncüsü olan öğrencisi Barış Soylu için, kendisinin sosyal medya hesabı üzerinden şunları paylaştı.

"Erik Ağacının Tepesinden Avrupa Üçüncülüğüne

Bir gün antrenmana giderken yolun kıyısındaki erik ağacının sallandığını, daldan dala birinin atladığını gördüm. Arabamın el frenini çekip arabadan indim ve sallanan canlının bir çocuk olduğunu görerek, çok şaşırdım. Çünkü adeta bir maymun gibi daldan dala atlıyordu. Kendisinin ismini sordum, kendimi tanıttım. “Ben şuradaki salonda güreş antrenörlüğü yapıyorum gelirmisin” dedim. Bana “tamam abi gelirim” dedi. Ertesi gün geldi. Ayaklarını yere değdirmeden üç kez halata çıktı. Ona “2022 yılında seni doktor raporu ile Türkiye Şampiyonasına sokacağım. Orada şampiyon olacaksın, bende U-15 milli takım direktörlüğüm devam ederse Avrupa Şampiyonası'nda köşene çıkacağım ve sen madalya ile geleceksin” dedim. Ben köşeye çıkamadım sıkıntı yok, çıkanlar da bizim kardeşlerimizdi. Onları da cani gönülden kutlarım ama mühim olan “bizim aslanımız BARIŞ Soylu doktor raporu ile girdiği kendisinden iki yaş büyük güreşçiler arasında Avrupa Üçüncüsü oldu.

Ömrün Var Olsun Evlat. Sen Bizim Gönlümüzün Şampiyonusun..."

Bu başarı ile olarak da bir açıklamada Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli'den geldi. Köstereli, doktor raporuyla ilk olarak Türkiye Şampiyonası'nda katılan ve Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Barış Soylu ile büyük bir gurur yaşamıştık. Çünkü Barış, kendisinden 2 yaş büyüklerle mücadele etmiş ve başarmıştı. Şimdi de katıldığı U-15 Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak Hendek'imize, Sakarya'mıza ve Ülkemize bu gururu yaşattı. Bu anlamda sporcumuzu yürekten kutluyor alnından öpüyorum." dedi.

Başkan Köstereli ayrıca, "Biz yıllardır çizgimizi bozmadan, çok çalışarak ve bunu başararak Türk güreşine hizmet etmeye devam ediyoruz. Bunun en güzel örneklerini geçmişten bugüne baktığınızda kulübümüzün başarılı sporcular yetiştirmesinden görebilirsiniz. 20 sene önce de Avrupa ve Dünya Şampiyonlarımız vardı. Bugün de var. Demem o ki; bu doğrultuda, aynı çizgide çalışmalarımıza devem edeceğiz. Ben inanıyorumki; Hendek'imizden ileride Allah'ın izniyle Avrupa ve Dünyanın yanı sıra Olimpiyat Şampiyonu da çıkacaktır. dedi.

Başkan Köstereli konuşmasının devamında, "Avrupa üçüncüsü olan sporcumuz Barış Soylu'nun başarısında büyük bir pay sahibi olan onu tabiri caizse erik ağacının dalında keşfeden kıymetli antrenörümüz Sayın Suat Aydın hocamı tebrik ediyor, kendisine ilçemize böyle yetenekli bir sporcu kazandırdığı için de teşekkür ediyorum.

Yine, bizlere her zaman güvenen ve desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce'ye, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Nevzat İnanç'a, Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Sayın İlhan Şerif Aykaç'a, Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Sayın Cevat Ekşi'ye, Onursal Başkanımız ve Vekilimiz Sayın Ali İnci'ye, sporcumuzun ve sporcularımızın yetişmesinde büyük emekleri olan değerli antrenörlerimize, destek personeli arkadaşlarımıza, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184