Hendekspor Basın Açıklaması Yaptı

Karasu Sahasında oynanan Karasuspor maçı ile ilgili Hendekspor Basın açıklaması Yaptı.

Hendekspor Basın Açıklaması Yaptı

Hendekspor Yaptığı Basın Açıklamasında;

HENDEKSPOR KULÜBÜ BASIN AÇIKLAMASI

9 Haziran tarihinde oynanan Karasuspor müsabakası sonrası çıkan olaylar ve sonrasında Sakarya kamuoyunda çıkan çeşitli haberler ve oluşturulmaya çalışılan algı nedeniyle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldık.

Aynı coğrafya ve kaderi paylaştığımız ilimizin güzide ilçelerinden olan Karasu çok uzun yıllardır yakın dostluk ilişkilerimizin olduğu kardeş komşumuzdur.

Bu yakın dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bir futbol maçında çıkan olaylar neticesinde bozulması bizim açımızdan mümkün değildir.

Müsabakaya gelecek olursak, maçın tamamı TV 264 ve Hendek TV tarafından canlı olarak yayınlanmış, ayrıca bant kaydı kendi kameralarımız tarafından çekilmiş tarafımızca defalarca seyredilmiştir. Kulübümüze başvuran herkese kayıtlarını verebiliriz.

İddia edildiği üzere maçın hakemlerine etki ettiğimiz maçın hakeminin lehimize kararlar verdiği hiç bir pozisyon olmadığı çok açıktır. Yine iddia edildiği üzere tribünlere girecek kişiler sayısını ihlal ettiğimiz doğru değildir.

Tarafımıza genelge ile bildirilen sayı ve kriterler doğrultusunda hakkımız olan 15 kişilik listemizi T.C kimlik numara ve Hes kodları ile birlikte maçın güvenlik toplantısı öncesi yetkili kişilere verdik ve bu liste tribünlerde güvenlik kuvvetleri tarafından bizzat kimliklerin ibrazı ile kontrol edildi. Misafir takım olmamız nedeniyle maçın sevk ve idaresi zaten ev sahibi takımın sorumluluğunda olan bir durum olduğu çok açıktır.

Çıkan olayların daha da ileriye gitmemesi adına gerek kulüp başkanımız Adil Karabulut gerek yönetici arkadaşlarımız gereken bütün çaba ve sağ duyuyu fazlasıyla göstermiştir.

İddia edildiği üzere tribünlerde yöneticilerimizin tahrike sebep olduğu yönündeki iddialar doğru olmayıp maç boyunca stadın içinde ve tel örgülerin arkasından oyuncularımıza ve bizlere edilen hakaretlere sağduyulu davranıp cevap vermedik.

Tarafımızdan son dakikada gelen gole verilen sevinç gösterimizin kamuoyunda yanlış ve abartılı olduğu algısı yaratılmaya çalışıldığı çok açıktır. Kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere sevinirken üzerimize atılan yabancı cisimlere dahi hiçbir tepki vermedik.

Maçın bitiş düdüğünden sonra oyuncumuzun rakip takım kalecisine yaptığı hareketi bizlerde tasvip etmiyoruz fakat oyuncumuzu cezalandırması gereken mercii maçın orta hakemi ve gözlemcisi iken rakip takım futbolcuları ve sahaya giren sivil kişiler tarafından oyuncularımız darp edilmiştir.

Futbolcularımız bu saldırılar karşısında kendilerini savunmaktan öte bir eyleme geçmemiş olup olayların daha da büyümemesinde önemli rol oynamışlardır.

Olayların yatışması noktasında büyük çaba gösteren Karasuspor yöneticileri ve teknik ekibine ayrıca teşekkür eder aynı olayların rövanş maçında tekrar etmemesi adına bütün önlemleri Hendek’te sağlama hassasiyeti içerisinde olacağımızı ifade ederiz.

Saygılarımızla.

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.

HENDEKSPOR KULÜBÜ

YÖNETİM KURULU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184