Rasimpaşaspor'a Kadın Antrenör

Rasimpaşaspor Yönetimi Sakarya Amatör Futbolda farkındalık yaratmak adına kadın antrenör ile anlaştı.

Rasimpaşaspor'a Kadın Antrenör
Rasimpaşaspor Yönetimi antrenör Mine Yılmaz ile anlaştı. Antrenör Mine Yılmaz Rasimpaşaspor U-19 Takımını ve altyapıyı çalıştıracak. 1996 doğumlu olan Mine Yılmaz, Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde antrenörlük eğitimi aldı. Ankaspor Bayan Futbol takımında görev yapıyor. 

Antrenör Mine Yılmaz yaptığı açıklamada, Spor Bilimlerin Fakültesinde elde ettiği tecrübeleri Rasimpaşaspor altyapısına aktaracağını söyledi. Üniversite hayatını tamamladıktan sonra çeşitli kurslara ve seminerlere katıldığını anlatan Mine Yılmaz, "Çocuklara daha fazla nasıl yardımcı olabilirim, modern futbolun temel bilgilerini nasıl aktarabilirim, düşüncesiyle Rasimpaşaspor'u seçtim. Rasimpaşaspor'da başarıyı yakalamak için mücadele edeceğim.

Kadın futbol antrenörü olarak farklı tavırlarla karşılaşıyorum. Kadın olmam ilk başta yadırganıyor ama çoğu kişinin hoşuna gidiyor. Veli çocuğunu getirdiği zaman ’Kadın hoca mı? Ne yapabilir?’ diyor. Oturup izledikten sonra ’Hocam o öyle mi, bu şöyle mi?’ diye sorular soruyor. Karşınızdakine güven verdikten sonra veli gelmiyor artık, arıyor, ’Hoca hanım, çocuğu gönderiyorum’ diyor. Kadın olmanın duygusal yanlarıda var.

Bana güvenerek görev veren Rasimpaşaspor Yönetim kuruluna teşekkür ederim." Dedi.

Rasimpaşaspor Kulüp Başkanı Hüsnü Birinci, "Türkiye’de çok az kişi kadın antrenörle  çalışıyor. Sakarya'da bir ilki gerçekleştirerek Mine Yılmaz ile anlaştık. Bu anlaşma ile kendimizi daha özel hissediyoruz. Mine Yılmaz ile çalışmak bize güven ve gurur verecektir." Dedi.

Rasimpaşaspor Kulüp Başkanı Hüsnü Birinci, Mine Yılmaz'a anlaşma sonrası çiçek takdim etti. ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Zandolu, başkan Birinci'ye kadın antrenör konusunda destek oldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184