FINDIK ÜRETİCİSİNDE DESTEK SAYISI 16 İLÇEYE ÇIKTI

Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Bakanlar Kurulu'nun “Fındık Alanlarının Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararın” Resmi Gazete'de önceki gün yayımlandığını ifade ederek kararın kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

FINDIK ÜRETİCİSİNDE DESTEK SAYISI 16 İLÇEYE ÇIKTI


Alınan karara göre, fındık dikimi yapılmasına izin verilen illerin sayısının 16'ya yükseldiği ve bazı illerdeki alanların daha da genişletilmesine izin verildiğini belirten Hamdi Şenoğlu, “Yeni dikim alanlarının belirlenmesi ülkemiz fındık sektörü açısından memnuniyet verici bir durumdur. Bu noktada yoğun caba harcayan Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşenur İslam hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“ENDİŞEYE GEREK YOK”

Fındık alanlarının genişlemesinin üretime olumsuz etki yapacağı yönünde ki eleştirilerin yersiz olduğuna vurgu yapan Hamdi Şenoğlu, “Kimsenin bu konuda endişe etmesine gerek yok. Kimse üretimin büyümesinden korkmamalıdır. Serbest piyasa şartları, fiyatı olması gerektiği gibi teşekkül ettirmektedir. Bu büyüme üretimin azlığı nedeniyle rekor kıran fındık fiyatlarına olumsuz etkisi olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184