HENDEK ESNAF ODASI ZİRVEYE OYNUYOR

Hendek Esnaf Kefalet Kooperatifi Türkiye sıralamasına girdi.

HENDEK ESNAF ODASI ZİRVEYE OYNUYOR


Hendek Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2. Sınıf kooperatif durumuna gelmiş ve kredi kullandırım üst limiti 200.000 TL oldu.

Hendek SSK ve Vergi Dairesine borçları olan ve Esnafa kredi veremez durumda olan Esnaf Kefalet Kooperatifi, bugün gelinen noktada en iyi kooperatifler sıralamasında Türkiye sıralamasına girmenin yanı sıra Sakarya’da da zirveye oynuyor.

2008’de göreve gelen Mehmet Yaşar Demirel ve ekibi borç batağı içindeki Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini bugün Sakaryada ilk 3 Kooperatif arasına sokmanın haklı gururunu yaşıyor.

Göreve geldiğinde SSK ve Vergi Dairesine borcu olan ortaklarına kredi veremeyen bir kooperatif iken Başkan Mehmet Yaşar Demirel ve kooperatif yönetiminin azimli çalışması sonucu geçen zaman zarfında kooperatifi mevcut borçlarından kurtararak ortaklarına kredi kullandırır duruma getirdiler.

Kısa süre öncesine kadar 500’e yakın esnafa belli miktarlarda zaman zaman limiti yükselterek Kredi veren Esnaf Kefalet Kooperatifi bugün en üst limite ulaşarak 200 bin TL’ye kadar kredi verecek duruma geldi.

Bu başarının arkasında kooperatif başkanına ve yönetimine sahip çıkan destekleyen Hendek esnafı ve kötü bir durumda kredi veremez düzeltilmesi zor gibi söylemlere rağmen göreve talip olan ve 2008’de görevi devralıp azimli ve kararlı bir çalışmanın sonucu kooperatifi Sakarya da hatta ta Türkiye genelinde üst sıralara tırmandıran Başkan Mehmet Yaşar Demirel ve ekibinin başarısı var.


Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184