Adapazarlılar Grubundan Anlamlı Buluşma

Sakarya’nın İl oluşunun 64. yıldönümünde Adapazarlılar Grubu çok anlamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Adapazarlılar Grubundan Anlamlı Buluşma


Sosyal Medyada iki yıl önce kurulan Adapazarlılar Grubu kısa sürede büyük bir aileye dönüştü. 5 bini aşan üyesiyle dikkat çeken Adapazarlılar Grubu ilk buluşma toplantısı için Sakarya’nın İl oluşunun yıldönümü olan 1 Aralık gününü seçti.

Yıllar önce Adapazarı’ndan ayrılmış Türkiye’nin birçok şehrinde yaşamlarını sürdüren binlerce hemşehrimizin üyesi olduğu Adapazarlılar Grubundan 150 dolayında tanınmış isim Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin Erenler’dekiOtağı’nda bir araya geldi.

İş, sanat, spor, basın, siyaset dünyasından ülke çapında tanınmış çok sayıda ismin de yer aldığı ‘Adapazarlı olmak bir ayrıcalıktır’ sloganıyla düzenlenen buluşma büyük ilgi gördü.

Adapazarlılık ruhunu yeniden var etmek, ortak hatıraları paylaşmak, hızla değişen şehrimizin unutulmaz mekanlarını, dostluğu, kardeşliği, erdemi, sevgi ve saygıyı yeniden yaşamak için bir araya gelen Adapazarlılar Grubu üyeleri unutulmaz bir gün geçirdi.

Adapazarı’nın yakın tarihiyle ilgili hatıraların paylaşıldığı toplantıyla ilgili Adapazarlılar Grubu üyeleri duygularını sosyal medyadaki sayfalarında dile getirdiler. İşte o güzel paylaşımlardan bir kesit:

“Eşsiz bir döneme tanıklık edenAdapazarlı dostlarımızdan dinlediğimiz hatıralarla, zaman zaman istasyonda kara treni, birbirinden saygın eski Uzun Çarşı esnafını, sinemalarımızı, toplantımıza katılımıyla bizleri çok duygulandıran organizatör Hamdi Özarutan sayesinde ayağımıza kadar gelen o günün en önemli tiyatro, konser etkinliklerini, Hanaltı, Hacıbaba Lokantasını, sporun, sanatın çeşitli dallarında başarı gösteren, girişimcilikleriyle önemli işlere imza atan değerli iş adamlarımızın hatıralarını, şehrin kadim tarihini paylaştık.Uzun sohbetler, sahici duygularla saatlerin su gibi aktığı toplantımıza katılımlarıyla onurlandığımız birbirinden değerli üyelerimizİyi ki varsınız. Zamanın yetmediği toplantımızın ikincisi için şimdiden sabırsızlanıyoruz.”

 “Bu mutluluğu birlikte yaratmanın verdiği güçle yine ve yeniden toplanarak çoğalmayı, zamana sığmayan birlik ve beraberlik ruhunu nice yıllar paylaşmayı ümid ediyoruz.”

“Sakarya’nın il oluşunun 64. yıldönümünde Adapazarlılar Grubu tarafından Yerel Kültür Derneği Otağımızda düzenlenen programda şehrimizin yetiştirdiği değerli dostlarımız ve büyüklerimizle birlikte, gönlümüzün başkenti Sakarya’mız ve Adapazarı’mız üzerine sohbet etme imkanı bulduk. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz.”

“Sanal bir platformda kurulduğu halde en sahici topluluklardan  biri olan Adapazarlılar Grubu

1 Aralık 2018 gününde gerçekleştirdiği çok anlamlı buluşmada katılımcıların eşsiz anılarını dinlerken duygulandık.”

 

“Ortak bir geçmişten gelmenin, tanıdık olmanın rahatlığını, yıllardır hiç görüşmemiş olsak da dün ayrılmışçasına içtenlikle yeniden birlikte olmanın doğallığını yaşadık.Organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza ve katılan tüm dostlara yürekten teşekkürler...Programın sonunda Canib KayaBey’in özel ikramı Keşkek ritüeli muhteşemdi.”

 

“Tarihçi Yazar Resul Narin Hocamızın değerli çalışmalarından süzülen Adapazarı Tarihine ilişkin konuşması, Organizatör Hamdi Özarutan’ın bir zamanların Adapazarı’nın renkli sanat ve kültür hayatından kesitler sunduğu anekdotlar, Gazeteci Zeki Aydıntepe’nin harika bir şiirle noktaladığı Adapazarı sevdası, (Gaga) Erol Girişken Bey’in ve  Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği  Başkanı Turan Sarıgülle’ninUzunçarşıya dair anıları, Erdoğan Çamlıyurt hocamızın ve katılımcı konuklarımızın birbirinden anlamlı konuşmalarına ait görüntüler Ali Eşme Bey tarafından fotoğraflandı. Ahmet Pekşen Bey’in teknoloji desteğiyle büyük Atatürk’ümüze ve İstiklal Marşımıza saygı duruşumuzu gerçekleştirdik. Gündüz Gençcan Bey, Programı harika bir üslupla sundu bize.Liderimiz Tahir Erhamza ve Levent Gürsel ve de yönetim kurulu üyelerimiz, Orhan Taymaz, MustafaErkaya, Arif Mısır Bey’e de bu grubun  ruhunu bu eksende canlı tutarak verdikleri şevk için kutluyor teşekkür ediyoruz.”

 

“Unutulmaz bir Adapazarı günüydü.Saygıyla, sevgiyle, hoşgörüyle varolan, ilkeli insanların enerjisiyle çoğalan bu denli gerçek bir topluluğu bir arada tutmak ve bu sahiciliği duyumsamak  değişen dünya zamanında çok büyük bir armağan. Bu özgün ve samimi birlikteliğin uzun yıllar devam etmesini arzuluyoruz.”

“Dün Sakarya’mızın İl oluşunun 64. yılını kutladık. Bu önemli günü kutlayan tek etkinlik olan organizasyonda ilimizin duayen isimleri;Eski İçişleri Bakanımız Saadettin Tantan,Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Oğuz Dizer,Organizatör Hamdi Özarutan, Eski İstanbul Defterdarı Kadir Boy, Müjgan Zaman  Erdoğan Çamlıyurt, Gaga Erol Girişken,Sakaryaspor eski Asbaşkanlarından Cihan Yıldıran, Mustafa Erkaya, Turan Sarıgülle, Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve yönetim kurulu üyeleri, Gazeteci Zeki Aydıntepe, Cumhuriyet Başsavcımız Selami Hatipoğlu, Cevdet Koçve daha nice Şehrimizin değeri oradaydı. Ne siyasi ne de ekonomik bir menfaat beklemeden böylesi bir organizasyonun olmasında hemşehrilik duygusu önplandaydı. Herkese sonsuz teşekkürler…”

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184