Babaoğlu Hendekli Emlakçılar ile Buluştu

Hendekli Emlakçılar, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ile bir araya geldi.

Babaoğlu Hendekli Emlakçılar ile Buluştu


Hendek’te Emlak ve Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Esnaflar, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ile bir araya geldi.

Hendek Saray Kahvesinde düzenlenen toplantıda Emlak ve Gayrimenkul sektöründe yaşanan sorun ve sıkıntılar konuşulurken, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Emlakçılar için önemli mesajlar verdi.

Emlakçı harici satış ve kiralama

Hendek’te Emlak ve Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren esnaflar ortak sıkıntılarının Emlak sektörü haricindeki esnafların camlarına Satılık ve Kiralık yazmaları olduğunu, bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirerek, bizler bu sektörde resmi olarak iş yapıyor ve vergimizi veriyoruz. Emlakçılar harici Satılık ve Kiralık yazan işletmeler nedeniyle iş yapamıyoruz. Bizler Emlak harici başka bir iş yapmıyorsak diğer işletme ve esnaflarımızın da kendi işlerini yapmalarını istiyoruz diyerek bu gibi işletmelere çeşitli yaptırımlar getirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Resmi olmayanlar denetlensin

Emlak sektöründe faaliyet gösteren Resmi firmalar haricinde birçok resmi olmayan, vergi kaydı, oda kaydı ve yetki belgesi bulunmayan esnafların bulunduğuna dikkat çeken Emlakçılar, Hendek Belediyesinin resmi olmayan firmaları denetlemesini ve gerekli yaptırımları uygulamasını talep ettiler.
Sorun ve sıkıntılarınızı anlıyorum

Hendek’te Emlak ve Gayrimenkul konusunda hizmet veren Esnafların sorun ve sıkıntılarını anladığını ve hak verdiğini dile getiren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, belirttiğiniz ve talep ettiğiniz konular ile ilgili olarak çalışmaları başlatacağını, işini resmi ve hakkıyla yapan esnaflar ile yapmayanların ayrılması gerektiğinin altını çizdi.

Resmi olanlar sertifikalandıracağız

Hendek’te Emlak ve Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gereken resmi yeterliliğe sahip olan Emlakçıların belirlenerek sertifikalandırılacağını belirten Babaoğlu, bu sayede Vatandaşlarımız güvenilir emlakçılar ile çalışma fırsatı bulacak ve Emlakçılık mesleği de hak ettiği değeri görmüş olacak diye konuştu.

Yetkili olanlara şifre

Emlak ve Gayrimenkul Esnaflarını için Hendek Belediyesi olarak bir sistem hazırlayacaklarını belirten Babaoğlu, gerekli Resmî belgelere ve yetkinliğe sahip olan Emlak esnaflarımız için hazırlayacağımız sistem ile Emlakçı Esnaflarımız kendileri için belirlenen şifreleri ile sisteme giriş yaparak Belediye tarafından kendilerine gerekli olabilecek bilgi ve belgelere ulaşabilecekler diye konuştu

Çalışmalar yapılacak tekrar toplanılacak

Yapılan toplantı için memnuniyetini dile getiren Babaoğlu, Emlak ve Gayrimenkul sektöründe yaşanan sorun ve sıkıntıların çözümü için çalışmaların başlatılacağını belirterek, gerekli alt yapı çalışmalarının hazırlanma süreci içerisinde Emlak Esnaflarının da ortak sorunlarını belirlenmesi ile ilerleyen tarihlerde Hendek Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, Emlak Odası ve Emlak Esnaflarının katılımı ile tekrar bir araya gelebileceklerini belirtti.

Hendekli Emlakçılar, davetlerine katılan ve kendilerine bilgiler veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür ederek, başlatılacak çalışmalar için memnuniyetlerini ifade ederken, karşılıklı fikir alışverişlerinin ve sektörde yaşanan sorunların dile getirildiği toplantı içilen çaylar eşliğinde yapılan sohbetlerin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2020, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184