Başsavcılıktan Gözaltı Açıklaması

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından havai fişek fabrikası sahiplerinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama.

Başsavcılıktan Gözaltı Açıklaması


Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasının patlaması sonucu 7 kişinin ölümü, 122 kişinin yaralanmasına yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklanmıştı.

Fabrika sahiplerine gözaltı

Bugün ise Başsavcılığın aldığı kararla fabrika sahipleri A.R.E.C. ve Y.C. gözaltına alınırken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, tutuklanan şüphelilerin ve 100'ün üzerinde çalışandan alınan bilgiler doğrultusunda gözaltına kararının alındığını bildirdi.

Başsavcılıktan açıklama

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada “Fabrikada görev yapan ve tutuklanan şüphelilerin ve alınan 100'ün üzerindeki diğer çalışanların, birbiri ile örtüşen beyanları, bir bütün halinde değerlendirildiğinde; İşverenin alınan bütün önlemlere uyulmasını temin etmek, geniş bir kontrol mekanizması kurarak, iş güvenliğini işçinin inisiyatifine ve özenine bırakmadan, tehlikelere karşı bilinçlendirmek, ii disiplinini sağlamak, iş güvenliği malzemelerinin kullanılması yönünde denetim ve gözetim yükümlülüğünün de bulunduğu dikkate alındığında, söz konusu fabrika sahiplerinin de sorumlu olabileceği değerlendirilmiş olup. 07 Temmuz 2020 günü sabah saatlerinde gözaltı talimatı verilmiştir. 
Fabrika sahipleri A.R.E.C ve Y.C. gözaltına alınmış olup ifade işlemlerine devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184