HENDEK’TE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hendek’te coşku ile kutandı.

HENDEK’TE 23 NİSAN COŞKUSU


Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafıdnan Cumhuriyet Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan 23 Nisan Töreni Hendek Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Hendek Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kutlama törenine, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Garnizon Komutanı J. Yzb. Deniz Kün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Belediye Meclis üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Vatandaşlar ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün çocukların Bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hendek Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, bu Devlet bu halk yedi düvele karşı mücadele vererek, küllerinden yeniden ortaya çıkış destanı yazmış, bunu da 23 Nisan 1920’de TBMM’ni Ankara’da kurarak dünyaya ilan etmiştir.

Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de en az o kadar önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz” tarihi mesajı ile vurgu yapmıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye ederek, onları onure etmiştir.

Biz de bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinç ve vizyonla geleceğe taşımak için mücadele etmekteyiz. Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Öğrenciler tarafından şiirler, folklor gösterileri ve okullar arası yumurta ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren Okullar ve Öğrencilere madalyaları ve hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.








Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184