Hendek’te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Kaymakamlık Makamındaki tebrikleri kabulün ardından Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

Hendek’te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu


Hendek'te 28 Ekim Pazar günü Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Pazartesi günü Hendek Kapalı Spor Salonu’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Törene Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’ın izinli olması nedeniyle Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili, Jandarma Komutanı Yzb. Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri, Gaziler, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Öğrencileri ve halkı selamladı.

Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “ Biz Türk Milleti olarak tarihin gördüğü en aziz milletiz. Bir asır öncesinde ülkemiz ve milletimiz açısından bir refah söz konusu olduğunda ülkemize hasta adam muamelesi yapıyorlardı. Önümüzde çok fazla seçeneğimiz yoktu. Ya mücadele edip,  imanımızı, birliğimizi dirliğimizi koruyacaktık, yada dünyanın egemen güçlerinin, emperyalist kuvvetlerinin hegomon insanlığında heba olup gidecektik. Ancak Büyük Atatürk başta olmak üzere milletimize önderlik eden, başkomutanımız ve devlet büyüklerimiz ile birlikte büyük bir mücadelenin içine girdik. Ya İstiklal ya ölüm dedik ve büyük bir kahramanlık destanı yazdık. Bu kahramanlık destanını düşmanları ülkemizden kovarak taçlandırdık. Cumhuriyetimizi ilan ettik ve bugün Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutluyoruz. Tarihimizin en güçlü dönemlerine kolaylıkla gelmedik, nice badireler atlattık. Ülkemiz iki yıl önce 15 Temmuz gecesi büyük bir tehlike atlattı. Milletimiz ile birlikte bu badireyi de atlattık. Cumhuriyetimizin 95. Yılında İstanbul’da Dünyanın en büyük havaalanının da açılışını yapıyoruz. Ülkemize hayırlı olsun “ diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Ödül Töreni

Şiir yarışmasında dereceye girenlere, Resim yarışmasında 6 Öğrenci ödül aldı.

Törende Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve halk oyunları gösterilerinin ardından, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere de ödüller verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri geçit töreninin ardından son buldu. 



















Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184