HENDEK’TE SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ

İlçe Tarım Müdürlüğünce düzenlenen Hendek’te süt etkinliği İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşti.

HENDEK’TE SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ


Süt günü etkinliğine Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran, Daire Amirleri, öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Konu İle İlgili Açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü  ‘’ 27 Nisan 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan süt tebliği ile artık süt üreticimiz doğrudan halkımıza süt arzı yapmasının önü açılmıştır. Belli testler, ve hijyen ve hijyen şartlarını sağlamak, buda şu anlama gelmektedir, üreticimiz daha çok kazanacak halkımız günlük süt tüketebilecek, evinde kendi yoğurdunu kendi yapabilecektir’’ dedi.

Bugün gerçekleşen bu etkinlik ile çocukların süt tüketimini teşvik etmek doğal ortamı onlara anlatmak için yapılan etkinlikte okul öğrencilerine Hendek İlçe Kaymakamı Orhan Burhan elleri ile süt dağıttı onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çekildiler.

Etkinlikte inek maketi büyük ilgi gördü. İnek sağmayı büyüklerinden gören çocuklar temsili olarak inek sağarak renkli görüntülere sahne oldular.

Süt günü etkinliğinde Basın mensubu Gürkan Özer'in kızı, Kadir Kazın’ın torunu minik Enise'nin temsili inek sağması renkli görüntüye sahne oldu.











Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184