İMAM HATİP MEZUNLARI BULUŞTU

HİMDER’in düzenlediği 5.geleneksel İmam Hatip mezunları buluşma programı yoğun katılımla gerçekleşti.

İMAM HATİP MEZUNLARI BULUŞTU


Hendek İmam Hatipliler Derneği’nin (HİMDER) düzenlediği 5. Geleneksel mezunlar günü programına Kaymakam Orhan Burhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Meclis Üyesi Ahmet Ay, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri ve mezunlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İmam Hatip Liseleri Arası "Genç Seda" Yüzüne Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi Recep Karayel Kuran-ı Kerim okudu.

Hendek İmam Hatipliler Derneği’nin (HİMDER) düzenlediği 5. Geleneksel mezunlar gününde programı sunan Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selçuk Tazim kısa bir değerlendirme yaptı.
Tazim konuşmasında, Derneğimizin adı mezunlar derneği olmasına rağmen yıllardır ihmal edilen okullarımızın son yıllardaki ayağa kalkma çabalarına elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışmaktadır. Hendek’te ilklere imza atan derneğimiz çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilerimizi ödüllendiriliyor, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Ortaokullarımızda ve lisemizde öğrenim gören toplam 30 yetim öğrencimize burs vermekteyiz Takdir edersiniz ki yaptığımız işlerin bir maliyeti var.
Biz HİMDER olarak İmam Hatipleri Anka kuşu gibi görüyoruz biz yine küllerimizden doğuyoruz. Kimseden yardım almadan kendi ayaklarımız üstünde durmak istiyoruz biliyoruz ki İmam Hatipli dik durandır. Sizler aidatlarınızı ödemeye dikkat ederseniz pek çok hayır hizmetini daha rahat yürüteceğimizi düşünüyoruz. Şimdi yeni bir süreçteyiz. Ancak bu yeni sürece uyum sağlayamamış bizim mahalleyi anlamakta zorlandığımı söylemek isterim. Özellikle başarılı çocuklarını hala İmam-Hatip Lisesine göndermekten imtina edenlerin gerekçelerini anlamakta zorlanıyorum. Okul başarısı sebep olarak gösterilirse hayli yüksek puanlarla öğrenci alan Kartal ve Beyoğlu Anadolu İmam-Hatip Liseleri ve artık neredeyse her ilimizde açılmış olan proje imam hatip liseleri oldukça başarılı ve özel ihtimam gösterilen okullardır. Oğlunu İmam-Hatip okullarına göndermek istemeyen bir anne ile sohbetimizde gerekçe olarak matematik ders saatinin daha az olduğunu ileri sürmesi meselenin hangi boyutlarda ele alındığını göstermektedir ifadelerine yer verdi.
HİMDER Başkanı Fatih Tazim’de günün mana ve önemini anlatan konuşmasında, Çağın gerekleri ne ise en iyi şekilde kendini yetiştirmektir. Hz. Meryem gibi, Hz. Yusuf gibi iffet ve edeb timsali olmaktır. Züleyhalar kapıyı kapatınca “Ben Allah’tan korkarım” diyebilmektir imam hatipli olmak. Eline-diline ve beline sahip olmaktır. Başkaları ne der diye değil; “Allah ne der” diye düşünmektir. Ve mert olmaktır imam hatipli olmak. Düşmanının bile saygı duyacağı kadar hem de. Son olarak hocalarımızın hep söylediği gibi imam hatipli olmak bir ayrıcalıktır, herkese nasip olmaz diyerek programa katılan herkese teşekkür etti.

Programda mezunlar adına Din görevlisi Murat Aykol, Eski Öğretmenler adına Fikri Sevindik ve Kurucu Müdür Ragıp Güzel birer konuşma yaptı.

İmam hatip mezunlarının buluşma programına İmam Hatip’in ilk bayan Öğrencilerinden olan Sümeyra Güzel’de katılarak teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin dua yaptı.

Abdurrahman Gürses İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Öğretmenleri Adem Kılıç yönetiminde ilahi ve kasideler okuyarak programa renk kattılar.

Geleneksel hale getirilen İmam Hatip mezunları buluşması programı Pilav ikramı ile devam etti.

Programda mezunlar hasret gidererek keyifle sohbet etme imkanı bulmasının ardından program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184