Kihayko’dan Hendek Barınağına Sterilizatör Cihazı

Kihayko Sakarya İl Temsilciliği tarafından Hendek hayvan barınağına Sterilizatör cihazı hediye edildi.

Kihayko’dan Hendek Barınağına Sterilizatör Cihazı


Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (Kihayko) Sakarya İl Temsilciliği tarafından sokak hayvanlarının daha steril bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için Hendek hayvan barınağına Sterilizatör cihazı hediye edildi.
Kihayko Sakarya İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, sahipsiz sokak hayvanlarının insan ve çevre sağlığı açısından kısırlaştırılmasının şart olduğu belirtilirken, kısırlaştırılmayan köpekler kızgınlık dönemlerinde hormonların etkisi ve alanlarını savunma gibi özelliklerinden dolayı agresif ve saldırgan oldukları, barınaklara gelen sokak canlılarının kısırlaştırılıp, aşılandıkları ve böylece sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürdükleri belirtildi.
Kihayko temsilciliği tarafından steril cihazları Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Kemal Atala'ya teslim edildi.


Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 18:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 5 yıl Önce

hayvanlar adına böyle olumlu haberler bizi mutlu ediyor. emek veren herkesten kihayko sakarya temsilciliğinden allah razi olsun ne güzel içimizi ısıttınız. kısırlaşma çok önemli bir mevzu dilerim bütün belediyeler buna önem verirler.

mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

allah onlardan razı olsun.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184