Madde Bağımlılığı Konferans’ına Yoğun İlgi

Hendek Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatının düzenlediği Semiha Özgür Sezer’in konuşmacı olarak katıldığı “ Madde Bağımlılığı” Konulu Konferans, Hendek Belediyesi Atatürk Parkı Nikah Salonunda yapıldı.

Madde Bağımlılığı Konferans’ına Yoğun İlgi


Madde Bağımlılığının anlatıldığı konferansa yoğun ilgi oldu. Konferansa, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal, Hendek Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın, Ak Parti İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Üyeleri ve Vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Nazan Genç Kul’un yaptığı Madde Bağımlılığı konulu Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın Selamlama Konuşması Yaptı.

Başkan Bedia Yılkın kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Başkan Yılkın; “ Ülkemizde son yıllarda maalesef madde bağımlılığı çok küçük yaşlara düştü. Aileler, STK’ lar ve eğitim kurumları el ele vererek, madde bağımlılığıyla mücadele etmelidir. Madde bağımlısı çocuklar bizim geleceğimiz ve bizim evlatlarımız. Bu çocukları ele ele vererek bu bataktan kurtarmalıyız. Çocuklarımızın spor, kültürel aktivitelerle sosyalleşmesini sağlamalıyız. Hendek ilçesi bu konuda epey yol aldı. Son olarak Ömer Faruk Ateş, Avrupa Karate Şampiyonu olarak bizi gururlandırdı. Bu duygu ve düşüncelerle konferansa katılım gösteren herkese teşekkür ederim” Dedi.

Başkan Baykal, Uyuşturucuya ve Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti!

Ak Parti İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal kısa bir konuşma yaparak, uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekti. Başkan Baykal konuşmasında, “ Gençlerimiz, uyuşturucu, madde bağımlılığı ve internet bağımlılığının kıskacı altındadır. Gençlerimizi uyuşturucudan ve madde bağımlılığından korumalıyız. Bunun içinde çalışmaları hızlı bir şekilde yapmalıyız. Ak Parti Teşkilatı olarak bugün bu konferansın yapılması, uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele için büyük bir hizmettir. Kadın Kollarımızı düzenledikleri bu önemli konferanstan ötürü kutluyorum. Konferansa konuşmacı olarak katılan Semiha Özgür Sezer’e teşekkür ediyorum. Hendek’te HGM’ nin gençlerin sosyalleşmesi yönünde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devredilmesine çok sevindim. Gençlerimizi, lütfen buraya yönlendirelim. Böylece gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruruz. Avrupa Karate şampiyonu Ömer Faruk Ateş’i bizi gururlandırdığı için kutluyorum. Şampiyonu en yakın bir zamanda il başkanımızla yapacağımız program sonrası, Cumhurbaşkanımızın yanına götüreceğiz.” Dedi

İl Kadın Kolları Başkanı Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dua Etti!

İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu konuşmasına selamlamayla başladı. Başkan Hatipoğlu,” Anneler, geleceğin mimarı toplumu şekillendirecek kadınlar. Madde bağımlılığıyla mücadelede sizlere büyük sorumluluk düşüyor. Bu konferansların sayısını arttırın, anneleri madde bağımlılığıyla mücadelede bilgilendirin. Sizler sevginizi çocuklarınıza verin, onları kanatlarınızın altına alarak koruyun ve geçmişi anlatın. Ben eşimin memuriyeti nedeniyle 1992-1998 yılları arasında Hendek’te 6 yıl kaldım. Şimdi bakıyorum Hendek’i tanıyamıyorum. Hendek çok büyüdü. Kafeler, eğlence yerleri çoğaldı. Gençlerimize 28 Şubat’ı anlatın. 28 Şubatta başörtüsü yüzünden okula giremediğimizi anlatın. Üniversite kapısından başörtüsü yüzünden döndüğümüz günleri anlatın. Madde bağımlılığıyla mücadelede anne baba dikkatli olmalı. Kendileri madde bağımlısı olmamalıdır. Özellikle anneler.

Sizler gücünüzü bilin. Beşikte sallayan, dünyayı da sallayan annelerdir. Avrupa şampiyonu Ömer Faruk Ateş’in annesini de Avrupa’ya İstiklal Marşı dinleten bir evlat yetiştirdiği için tebrik ederim. Sayın Cumhurbaşkanımıza Allah güç kuvvet versin. Allah onun yardımcısı olsun. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Bizler bu ülkeye hayırlı evlat yetiştirelim. Allah, hayırlı evlat yetiştirmemize yardımcı olsun. Allah bu vatana düşman ayağı değdirmesin” Diye konuştu.

Semiha Özgür Sezer, Madde Bağımlılığını Anlattı…

Son olarak mikrofona gelen Semiha Özgür Sezer, madde bağımlılığını ve madde bağımlılığından kurtulmanın yollarını anlattı.

Semiha Özgür Sezer, bağımlılığın yaşı olmaz. Bağımlılık küçük yaşlarda da görülmeye başladı. Ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklarımızla ilgilenelim. Onların evde, okulda, sokakta neler yaptıklarını takip edelim. Çocuklarımızın yanında davranışlarımıza dikkat edelim. Onlarla iletişimi kesmeyelim. Onlara sevgimizi verelim. Gezdikleri arkadaşlarını, gittikleri yerleri bilip, araştıralım, dedi.

Semiha Özgür Sezer, madde bağımlılığı nasıl anlaşılır? İle ilgili bilgiler aktardı. Madde bağımlılığının vücuda verdiği zararlar, psikolojik etkileri ve topluma yansıyacak zararlarını anlatan Semiha Özgür Sezer, madde bağımlılığından kurtulmak için sağlık kuruluşlarına başvurun dedi.

Semiha Özgür Sezer, Konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Konferans sonunda Hendek İlçe Kadın Kolları Başkan Bedia Yılkın konuşmacı Semiha Özgür Sezer’e çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2020, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184