Mahremiyet ve Aile

Türkiye Gençlik Vakfı Hendek, Hendek Ticaret Merkezi'nde, "Mahremiyet ve Aile" konulu seminer düzenlendi.

Mahremiyet ve Aile

TÜGVA Hendek Temsilcisi Hakan Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, “Türkiye GençlikVakfı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş, yeni nesil bir gençlik vakfıdır.

Vakfımız tüm Türkiye’de olduğu gibi Hendek’te de ortaokul, Lise, Yüksek Öğrenim, ÇalışanGençlik, Kadın ve Aile Koordinatörlükleriyle; gençlerimiz geleceğimizdir şuuru ve yeni nesil vakıfçılık anlayışıyla çalışmaya başladık. Allah’ın izniyle çalışmaya da devam edeceğiz.

Geçen ay yapılan değerlendirmede TÜGVA Hendek teşkilatı 81 il, 400 ilçe arasında ikinci olmuştur. İnşallah Hendek’i ve Hendek gencini alanında uzman kişilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Onur konuğumuz ve sizlere bir kez daha hoş geldiniz diyerek sözü, yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak gelen konunun uzmanı Emre Bey’e bırakmak istiyorum.”

Hendekli anne ve babalara yönelik gerçekleştirilen seminere Psikolog Emre Aytekin konuşmacı olarak katıldı.

Aytekin, konuşmasında çocukların mahremiyet bilinci edinmesinde ebeveynlerin rolü ve çocuk istismarını önleyebilmek adına toplumsal duyarlılığın nasıl kazanılacağı konularında bilgiler aktardı.

Aytekin, "Neredeyse her gün haber bültenlerinde, basında ve sosyal medyada birçok çocuğumuzun istismara uğradığına şahit oluyoruz. İnsani ve vicdani değerlere sahip her bir vatandaşımız, çocuk istismarları karşısında haklı olarak duygusal bir tepki veriyor. Ancak bu travmatik olayların özüne inip, çözümlememiz lazım. İstismar olaylarının önüne geçebilmek için ebeveynlerin çocuklarını mahremiyet konusunda bilinçli bir şekilde yetiştirmesi gerekiyor" dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184