TÜRKİYE'DE İKİNCİ, SAKARYA'DA İLK EMPATİ İSTASYONU HENDEK'TE

Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ve Hendekli görme engelliler öncülüğünde kurulan Görme Engelliler Empati İstasyonu ziyaretçilerini bekliyor.

TÜRKİYE'DE İKİNCİ, SAKARYA'DA İLK EMPATİ İSTASYONU HENDEK'TE


Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ve Hendekli görme engelliler öncülüğünde kurulan Görme Engelliler Empati İstasyonu Sakarya'da ilk, Türkiye’de ikinci olma özeliğini taşıyor.

Görme Engelliler Empati İstasyonu ile ilgili bilgi veren Yusuf Durdurmuş, Türkiye’de ilk Görme Engelliler Empati İstasyonu İstanbul Gayrettepede "Karanlıkta Diyalog" ismi ile açıldı, Hendek'te ise "Görme Engelliler Empati İstasyonu" olarak açıldı, proje Türkiye’de ikinci Empati oİstasyonu olurken Sakrya'da ilk olma özelliğini taşıyor dedi.

Hendek Görme Engelliler Empati İstasyonunun 5 bölümden oluştuğunu dile getiren Durdurmuş, misafirlerimiz ilk olarak bastonla yürümeyi öğreniyor sonrasında sırasıyla braille alfabesi yazımlı kitapları okuyorlar, matematik işlemlerinde abaküs toplama, çıkartma, bölme çalışmaları, sonrasında İlçemizde bulunan Zeki Cömert Parkı şeklinde dizayn edilen köprülerden geçerek parkta zaman geçiriyorlar, sonra Hendek Pazar yerine gidip alışveriş yapıyorlar, alışveriş sonrası Trafik ışıklarından karşıya geçiyorlar ve son oalrak Kafeteryada ikramlarda bulunuyoruz.

Tüm bu işlemler esnasında sohbet ediyor görme engelilerle ilgili bilgiler veriyoruz diye konuştu. Her bireyin görmesi gereken Görme Engelliler Empati İstasyonunu görmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Durdurmuş tüm Hendek ve Sakarya halkını bekliyoruz diye konuştu.

Görme Engelliler Empati İstasyonuna gelecek misafirler hafta içi her gün ve hafta sonu Saat 10.00 ile 16.00 arası istasyonu ziyaret edebilirler.

Hendek Görme Engelliler Empati İstasyonu Rehberleri Yusuf Durdurmuş, Muhammer Şefik ve Özgür Becit, Empati İstasyonunun oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ziyaretçilerini beklediklerini sözlerine ekledi. 



Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184