9 İLÇE 9 IŞIK PROGRAMI AKYAZI İLE SÜRDÜ

Sakarya Ülkü Ocaklarının düzenlediği 9 İlçe 9 Işık programlarının ikincisi olan Akyazı ”Ülkücülük” programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

9 İLÇE 9 IŞIK PROGRAMI AKYAZI İLE SÜRDÜ


Akyazı halkının yoğun bir ilgi gösterdiği programa saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Akyazı Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu; Ülkücü Hareket’in, her türlü engelleme, yıldırma çalışmalarına rağmen dimdik ve yıkılmadan kızıl elmasına doğru koşmaya devam ettiğini söyledi. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Gül çıktı.

Serdar Gül yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

”Aziz ve kıymetli ülküdaşlarım, değerli teşkilat başkanlarım ve  kıymetli misafirler hepinizi saygılarımla selamlıyorum.  Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Konuşmama Başbuğ Alparslan Türkeş’in sözleriyle başlamak istiyorum: ‘Hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.’ Mevcut siyasi iktidarın açılım süreci adıyla başlattığı, bizim ise ihanet süreci olarak başından bugüne ısrarla vurguladığımız süreç ülkemizi her geçen gün karanlığa doğru sürüklemektedir. Bu süreçte Türk bayrağı hedef alınmış, Milliyetçilik ayaklar altına düşürülmeye çalışılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelleri yakılmıştır. Biz ülkücüler bu karanlık süreci 9 ışıkla aydınlatmaya ant içtik. Ülkücü Hareket olarak önceliğimiz Türk milletinin menfaatleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır. Sakarya Ülkü Ocakları olarak Kocaali’den yaktığımız ışığı Akyazı’ya, Akyazı’dan da tüm Sakarya’ya yayacağız. Değerlerimizi hedef alanlar bunun akıbetini ve sonuçlarını iyi düşünmelidirler. Bizlere karşı gerçekleştirmiş oldukları bu alçakça girişimlerin aşağılık bir denemeden öteye varamayacağını anlamalıdırlar. Bizleri anlamayanlara ömrünü bu davaya adamış Seyid Ahmet Arvasi ‘nin şu sözleriyle cevap vererek konuşmamı sonlandırmak  istiyorum. ‘Ve tarih bir gün, acz içine kıvrana kıvrana şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır.’ Her birinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun”

Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Gül’ün konuşmasından sonra ikinci programın konusu olan ülkücülük doktriniyle ilgili bilgi vermek üzere avukat Muharrem Bülbül kürsüye geldi. Konuşması büyük alkış alan Muharrem Bülbül’e Sakarya Ülkü Ocakları İl başkanı tarafından plaket takdim edildi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmalardan sonra Akyazı Ülkü Ocakları bünyesinde yetişmiş ve karete, boks alanlarında başarıya ulaşmış kardeşlerimize plaketler verildi. Yıldız erkekler kategorisinde Cumhuriyet kupası turnuva birincisi, İsviçre’de düzenlenen 12 ülke ve 300 sporcunun katıldığı Basler Open turnuvası 35 kg. ve 40 kg birincisi ve altın madalya sahibi Murat Kenan Özen’e plaketini Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Gül takdim etti. Şehit Ali Gaffar Okkan karate turnuvası minikler birincisi, İsviçre’de yapılan Basler Open karate turnuvası 30 kilogram ikincisi ve 35 kilogram üçüncüsü  Erden Aşar’a plaketini Avukat Muharrem Bülbül takdim etti. Boksta üst miniklerde Türkiye üçüncüsü Aybars Göktepe’ye plaketini Zihni Açba takdim etti.

Sporculara plaket takdiminden sonra Sakarya Üniversitesi konsey seçimlerinde büyük bir başarı gösteren Akyazı Meslek Yüksek Okulu başkanı Umut Haşim Çoban’a tebrik plaketini Sakarya Ülkü Ocakları Üniversite Masa Başkanı Mete Çakı takdim etti.

Programın sonunda ise Sakarya Ülkü Ocakları bünyesinde yetişmiş Ertuğrul Sinan Sözen dava türküleriyle programa renk kattı.

(Haber Hülya Sürücü)

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184