Babaoğlu’nun Aday Tanıtımında İzdiham Yaşandı

Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu Aday ve Proje tanıtımı programında salonda izdiham yaşandı.

Babaoğlu’nun Aday Tanıtımında İzdiham Yaşandı


Binlerce vatandaşın katıldığı aday ve proje tanıtımı programında salona giren Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, “Bizim Turgut” ve Başkan Turgut tezahüratları ile karşılandı.

Mehteran takımının gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı ile Aday tanıtım programı başladı.

Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkan Aday ve proje tanıtım toplantısına Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemal Can, BBP İlçe Başkanları BBP Belediye Başkan Adayları, eski Hendek Belediye Başkanı Kamil Kamışoğlu, STK Temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Aday ve Proje tanıtım programında Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu’nun Bebeklik döneminden bugüne hazırlanan Sinevizyon gösterimi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Aday tanıtım programında BBP Kurucu Lideri Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun danışmanı Cevdet Tellioğlu kısa bir konuşma yaparak teşekkürlerini iletti.

Aday tanıtım programında sahneye davet edilen Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu“30 Mart 2014 tarihinden bu yana tam 1798 gün geçti. 1798 gün önce yani 1 Nisan 2014 sabahı, yerel seçimlerin hemen ertesi günü arkadaşlarımızla halkımıza teşekkür ziyaretleri yapmıştık. Gerek seçim sonuçları gerek teşekkür ziyaretlerinde yaşadıklarım beni şu kanaate vardırdı. Sizler yani tüm hemşerilerim siyasi düşüncesi, işi gücü, köyü mahallesi ne olursa olsun. Her kesimden sizler bana sahip çıktınız. Bu günler için bizleri yüreklendirdiniz. 1798 gün boyunca şahitsiniz, biz de sizlerden aldığımız bu heyecan ve enerjiyle, hiç durmadan bize vefasıyla sahip çıkan halkımızın yanında olmaya çalıştık. Ben buraya çıkıp süslü, ağdalı cümlelerle bir politikacı edasıyla konuşabilirim. Ancak biliyorum ki sizler beni kiminiz evlat saydı, kiminiz amcaoğlu, teyzeoğlu, abi, kardeş saydı. Bunun için daha samimi konuşacağım. “Bizim Turgut” dediniz. Boşa değil. Mevla’m mahcup etmesin.

 

Sizlere söz veriyorum ki şimdi olduğu gibi nasipse Belediye Başkanı olduğumuzda da “Bizim Turgut” yani “Sizin Turgut”unuz olmaya devam edeceğim. Bu yola çıktığımız günden bu yana siz de biliyorsunuz, elimizden geldiği kadar acınızda tatlınızda, sevincinizde kederinizde yanınızda oldum. Sizlerle ağlamak, sizlerle gülmek bize nasip oldu.

Yine Yüce Rabbimin nasip etmesiyle ve Sizlerin desteğiyle, mazbatamızı aldıktan sonra da hiç merak etmeyin değişmeyeceğiz. Örneğin ben Dikmen’de, akşam saatlerinde bir asker eğlentisindeyken aynı saatlerde Yeşilyurt’a giden ambülans hangi teyzemi, amcamı almaya gitti bileceğim, “Nasıl destek olurum, ne yapabilirim?” telaşına düşeceğim, düşmek zorundayım.

İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN

Babaoğlu “ Yapacağımız tüm projelerimizde “İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın.” felsefesinden ilham aldığımızı ve “Ben değil Biz” anlayışını hissedecekseniz.

Eğitim, ulaşım, imar ve şehircilik, tarım ve hayvancılık, sportif faaliyetler konularında düşündüğümüz projeleri tüm vatandaşlarımızın beklentilerini gözeterek hazırladık. Burada kadınlarımız ve engelli kardeşlerimiz için pozitif ayrımcılık yapacağımızı da özellikle belirtmek isterim.

Şunu özellikle bilmenizi isterim. Bu projeleri; mali ve sosyal şartları gerçekçi bir şekilde değerlendirerek projelerimizi kısa, orta ve uzun vadeli olarak tasnif ettik. Bu bağlamda sayfa yapılarında bulunan kırmızı renk kısa vadeli, sarı renk orta vadeli, siyah renk ise uzun vadeli projelerimizi ifade etmektedir.

Babaoğlu konuşmasının ardından BBP Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tek tek sahneye davet ederek vatandaşlara tanıttı.

Proje kitapçıklarının dağıtıldığı aday ve proje tanıtım programı sonrası Büyük Birlik Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu ve vatandaşlar Kapalı spor salonundan Muammer Sencer Caddesi üzerinden Gaffar Okkan Bulvarına kadar Mehteran takımı eşliğinde yürüdüler.

1)    Kültür Sanat Merkezi (Orta Vadeli Proje)

İlçemizin kültür ve sanat ihtiyacını karşılayabileceğimiz, kentimizin varlığını ve tarihini koruyup gelecek nesillere sanat ile birlikte aktarabileceğimiz hem eğitim hem de gösteri merkezi kuracağız.

2)    Mahalle Konağı Ve Sosyal Etkinlik Merkezi (Kısa Vadeli Proje)

Mahalleler, toplumsal yapının geçmişten getirdiği değerleri yaşlıların gençlere aktarabileceği en güzel kent meclisidir. Başlatacağımız ‘’ Benim Mahallem Projesi’’ ile mahalle olgusunun en önemli destekçisi olacağız. Mahalle muhtarlarımız ile birlikte çalışarak şehrimizin tamamına ulaşacağız. Tüm belediye hizmetlerimizi vatandaşlarımıza hızlı ve eşit bir şekilde ulaştıracağız.

3)    Atış Poligonu (Kısa Vadeli Proje)

İlçemizde oldukça popüler olan atıcılık ve ulusal sporumuz olan atıcılık ile ilgili faaliyetlerin yapılabileceği bir tesis bulunmamaktadır. İlçemize özgü olarak tasarlayacağımız bu projemizde kısa ve uzun mesafeli, silahlı ve tüfekli, açık ve kapalı atış alanları yapacağız. Milli sporlarımızdan olan okçuluk ile ilgili belediyemiz bünyesinde kulüp kurarak halkımızın hizmetine sunacağız. Çevremize zarar vermeden kaliteli vakit geçirebileceğimiz sosyal ortamlar oluşturacağız.   

4)   Çamlıca Göl Yayla (Orta Vadeli Proje)

Yıllardır keşfedemediğimiz bu güzellikleri, doğal yapısını bozmadan yapacağımız turistik tesisler ile hem ilçemizde hem de turizme kazandıracağız.

5)   Pazar Yerleri (Orta Vadeli Proje)

Nüfusu yüz bine dayanan ve sürekli büyüyen ilçemizde haftada bir gün kurulan pazara ulaşımın zorluğu, otopark problemi ve stresi oldukça fazladır. Haftada en az 3 gün, farklı mahallelerde kurmayı planladığımız pazarlarımızda daha düzenli denetlenen, vatandaşın ve esnafın mağdur olmadığı, şeffaf bir pazarcılık anlayışı ile hizmet verilecek sağlıklı ve kaliteli Pazar yerleri oluşturacağız.

6)   Mezbahane Ve Hayvan Pazarı (Kısa Vadeli Proje)

İlçemizi yeniden mezbahanesine kavuşturmak. Vatandaşlarımızın ve üreticinin hijyen konusundaki tedirginliği ile maddi konulardaki mağduriyetini gidermek. Modern tesisimizle hayvan alım ve satım bölgemizin cazibe merkezi olmak.

 

 

7)   Bilimsel Araştırma Merkezi (Orta Vadeli Proje)

İlçemizde bulunan kütüphanemizin kitap sayısı ve fiziki şartları yeterli değildir. Vatandaşlarımıza modern ve taleplerini fazlasıyla karşılayabileceği 7/24 hizmet veren, içerisinde kütüphane, araştırma merkezi, ders çalışma alanları, grup eğitim sınıfları olan bir bilgi merkezi oluşturacağız.

8)    Kadın, Aile Ve Toplum Sağlığı Merkezi (Orta Vadeli Proje)

Kadınlarımızın tarih boyunca kıymet veren kültürün ve cenneti ayaklarının altına sunan bir dinin mensupları olarak ‘’ değerli olana hak ettiği değeri’’ vereceğiz. Ailenin temeli olan kadınlarımızın ‘’Profesyonel Danışmanlık Desteği’’ alabilecekleri birimlerimizden hiçbir ücret alınmadan kanser teşhis ve destek hizmetleri, psikolog, aile danışmanı, diyetisyen, sosyolog, eğitim ve öğrenci koçluğu destek sistemi ile ailelerimize her anlamda destek olacağız. Belediyemiz tarafından yürütülen Hoş geldin Bebek Projesinin devamı kapsamında dünyaya gelen her bebek için ismini taşıyan bir fidan dikeceğiz. Hem bebeklerimize hoş geldin diyeceğiz hem de dünyaya geldikleri çevreyi yeşillendireceğiz.

9)   Kentsel Dönüşüm Projesi (Kısa Vadeli Proje)

İlçemizde Kemaliye Mahallesi sınırlarında yaklaşık 63 dönümlük arazi üzerinde planlanan kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarına 2013 yılında başlanmıştır. Birçok arsa sahibi ile anlaşma sağlanmış, sözleşme imzalanarak 3 adet bina yapılmıştır. Proje üzerinde hak sahibi olan vatandaşlarımızın sadece %10’luk kısmı haklarını alırken kalan %90’lık kısmı haklarını alamamış ve mağdur olmuşlardır. Geçen süre içerisinde proje çalışmalarına ara ara devam edilirken mağduriyetler giderilememiş, Kemaliye Mahallesi kaderine terk edilmiştir. Kemaliye Mahallesinin sakinleri ile birlikte çalışarak bölgenin tüm sorunlarını kısa sürede ve kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız. Proje içerisinde yer almak isteyen hak sahipleri ile projeye devam ederek ilçemize yakışır bir yaşam merkezi kuracağız. Proje içerisinde yer almak istemeyen vatandaşlarımızın arsalarını proje kapsamından çıkartarak haklarını koruyarak imar planı içerisinde kendi projelerini yapabilecekleri imkanlar oluşturacağız. Karşılıklı anlayış, güven ve birlik ortamını sağlayarak tüm engelleri aşacağız.

10)                     İmar Ve Şehircilik Projeleri (Orta Vadeli Proje)

MEYDAN PROJESİ: İlçemizin merkezinde şehrimize yakışır nitelikte oyun alanları, kafeterya ve spor alanlarını içerisinde barındıran HENDEK MEYDANI yapacağız. Projemiz kapsamında her yaştan vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği, işte bu benim şehrim diyebileceği marka bir şehir oluşturacağız.

OTOPARK PROJESİ: Şehir merkezindeki araç sayısının fazlalığına karşın otopark sayısı yetersiz olduğundan merkezde yapacağımız meydan altına katlı otopark yaparak bu sorunu ortadan kaldıracağız.

ULAŞIM PROJESİ: Şehir merkezindeki araç trafiğini yoğunluğunda ciddi artış olduğu görülmektedir. Artan nüfus ve araç sayısı, trafiği olumsuz etkilemektedir. Acil olarak ulaşım eylem planı ve yol projeleri hazırlanarak hayata geçirilecek ve trafik yoğunluğu azaltılacaktır.

11)                     Spor Ve Yaşam Merkezi (Orta Vadeli Proje)

İlçe merkezimizde mevcut olan açık ve kapalı spor alanlarının fiziki koşulları yetersiz olup bu alanlar işlevsel kullanılmamaktadır. Yapacağımız yatırımla tüm halkımızın konforlu bir şekilde spor yapmasını sağlayacağız.

12)                     Futbol Akademileri (Orta Vadeli Proje)

Kaliteli futbolcu yetiştirmenin temeli sağlam alt yapı çalışmalarından geçer.  Yapacağımız alt yapı yatırımları ile ilçemizde yetişen futbolcularımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerini en üst noktaya taşıyarak kısa vadede ulusal, uzun vadede uluslararası tanınmış bir futbol kültürü oluşturmak için konunun uzmanları ile çalışacağız. En büyük hedefimiz ilçemizin futbol takımlarında sadece ilçemizde yetişen sporcularımızın oynadığı ve başarıdan başarıya koştuğu günleri görmek olacaktır.

13)                     Sosyal Belediyecilik (Kısa Vadeli Proje)

Sosyal Market: Sosyal marketin amacı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın onurunu incitmeden yardım yapabilmektedir. ‘’SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEMELİDİR’’. Düsturu ile yoğrulan milletimizin desteği ile veren eli alan elle buluşturacağız. Elimizde ihtiyaç fazlası olan her şeyi ihtiyaç sahipleri ile paylaşacağız. Belediyemiz tarafından yapılacak sosyal yardımlar; nakti değil aynı yapılacaktır.

Hastane Misafirhanesi: İlçemizde bakıma muhtaç ya da hasta olan vatandaşlarımızın bakımlarıyla ilgilenen aileler; bazı zorunlu durumlarda yakınlarının bakımlarını üstlenebilecek ve onları bırakabilecekleri bir yer bulamamaktadırlar. Böyle durumlarda uzman bakım görevlileri eşliğinde bakımlarının üstlenileceği hasta misafirhanesi kurularak; ‘’Sosyal Belediyecilik anlayışı ile çalışacağız.

Macera Park: Çocuklarımızı ve gençlerimizi ‘’ Macera Park’’ projemizle; sanal ortamlardan, bilgisayar oyunlarından bir nebze de olsa kurtaracağız. Macera Park bünyesinde açık alanlarda; tırmanma duvarı, ağaç yolu, merdiven parkurları, kapalı alanlarda; eğitim sınıfları, motivasyon ve dikkat odaları, grup çalışma ve empati odaları hazırlanacaktır. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde planlanacağı Macera Park’ta uzman eğitici ve görevlilerle çocuklarımıza ve gençlerimize harika deneyimler kazandıracağız.

Kültür Projeleri: İlçemizde kültür faaliyetlerini geliştirmek, birlik ve beraberliğimizi artırmak, birlikte eğlenme ve vakit geçirme alışkanlıklarını edinmek adına tarihi ve kültürel projeler geliştireceğiz. İlçemiz sınırlarında yetişen tarım ürünlerimizin isimlerini kullanarak hem bu ürünlerin ulusal tanınabilirliğini artırmak hem de yetiştiği bölgeye bir kimlik kazandırmak hedefi ile düzenleyeceğimiz festivallerde tüm halkımızı bir araya getireceğiz. ‘’Birlikte Gülüp Birlikte Eğleneceğiz’’. Kültür ve tarih gezileri düzenleyerek çocuklarımıza ve gençlerimize gurur kaynağımız olan geçmişimizi öğreteceğiz.

14)                     Tarımsal Kalkınma Projeleri (Orta Vadeli Proje)

Şehrimizin verimli topraklarında; hem ulusal hem de uluslararası tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılayabilecek büyük bir potansiyel bulunmaktadır.

Bireysel ve toplumsal kalkınmamızın sağlanması ancak ve ancak tüketimi azaltıp üretimi artırmakla mümkündür. Şehrimizin verimli toprakları; başlatacağımız topyekün kalkınma programlarıyla ve vatandaşlarımızın katılımıyla üretime kazandırılacaktır. Hali hazırda kullanılmayan tüm devlet arazileri, belediyemizin önderliğinde teknolojik altyapı, bilimsel ve akılcı projeler ile uluslar arası standartlarda üretim alanları halinde getirelecektir.

Hedeflerimiz

Hedef 2023: Süs bitkiciği ihracatı, et, süt, ve sebze ihtiyacının kısmen karşılanması

Hedef 2041: Tarım ve hayvancılık sektörlerinde ulusal tanınmışlık ile ulusal tanınmışlık ile uluslararası ticaret yapan, kazanan ve kazandığını vatandaşlarıyla paylaşarak ekonomiye katkı sağlayan bir yapı oluşturmak

Hedef 2053: Yılda yaklaşık 500 milyon dolar tarım ve hayvancılık ihracatı yapan bir şehir olmaktır.

Şehrimizdeki tüm tarım ve hayvancılık faaliyetlerine belediyemizce ücretsiz olarak ziraat mühendisi ve veteriner danışmanlığı sağlanacaktır.

15)                     Yenilenebilir Enerji Projesi ( Uzun Vadeli Proje)

Dünyamızda enerji ihtiyacı artmakta, kaynaklar azalmaktadır. Ülkemiz enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü ithalat ile karşılamaktadır. Enerji ihtiyacı konusunda devletimize yük olmak yerine doğru planlama ve yatırımlar ile kendi enerjisini üreten bir şehir kaynaklarının, rüzgar ve güneş enerjisinin verimli kullanılması ihtiyacımızın karşılanmasına yeterlidir.

BU KAPSAMDA HEDEFLERİMİZ

HEDEF 2023: Şehrimizin Enerji ihtiyacının %10’unun karşılanması

HEDEF 2041: Şehrimizin Enerji ihtiyacının %60’unun karşılanması

HEDEF 2053: Şehrimizin Enerji ihtiyacının %90’unun karşılanması

Doğru planlama ile; enerjimizi, paramızı, şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı koruyabiliriz.

 

16)                     Ulusal Eğitim Kampüsü (Uzun Vadeli Proje)

Şehrimizde Ortaöğretim Kurumlarında Nitelikli Okullar Bir İhtiyaçtır.

HEDEFLERİMİZ;
Öğrenmede, araştırmada, öğretmede, paylaşmada engelsiz kampüs kurularak farklılıkları zenginlik kaynağı olarak gören eğitim anlayışı ile ulusal ve uluslar arası düzeyde bilinen itibarlı bir eğitim imkanı sunmaktadır. Nitelikli öğrenci ve öğretmenleri ile eğitim ve araştırmalarda; modern ve bilimsel yaklaşımları sentezleyebilen, oluşturduğu teşvik edici ortamlar ile fikirler arası rekabeti oluşturan, bunları birer ekol haline dönüştürülebilen bir eğitim merkezi kurmaktır.

·         SPOR LİSESİ

·         SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

·         FEN LİSESİ

·         ANADOLU LİSESİ

·         AMFİ TİYATRO

·         AÇIK SPOR ALANLARI

·         FUTBOL, VOLEYBOL, BASKETBOL, TENİS SAHALARI, TARTAN PİST (KOŞU ALANI)

·         KAPALI SPOR SALONU

·         KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

 

17)                     Alt Geçit Projesi (Uzun Vadeli Proje)

İlçemizin ortasından geçen D-100 Karayolu yaya ve araç geçişlerini engelleyerek şehrimizi ayırmaktadır. Yapacağımız düzenleme çalışmaları ile şehrimizi ayırmaktadır. Yapacağımız düzenleme çalışmaları ile şehrin tamamını bütünleştirecek, modern, kaliteli ve çevreci bir görünüme kavuşturacağız. 

1

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2019, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184