DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, SEVGİLİ KADINLAR

Bildiğiniz gibi AKP hükümetinin Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ kadınların kahkahalarla gülmelerini iffetsizlik olarak niteledi.

 DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, SEVGİLİ KADINLAR


T.C. Devletinin en üst kademelerinde yer alan bir eş, bir baba, bir dedenin bu tip tanımlamaları bizleri üzdü. Ülkede kadınların yığınla sorunları dururken ve bunlara çözüm üretilmezken; kadına şiddet, taciz, tecavüz günbegün artarken, kadın cinayetleri son 10 yılda 14 kat artmışken kadın bedeninin siyasete alet edilişine ilk tanık oluşumuz değil bu.

    Laflarını düzeltmeye çalışan Sayın ARINÇ özrü kabahatinden büyük söylemlerle kalbimizi birkez daha kırdı. Ufkumuzun okadar da  geniş olmadığını, muhafazakarlığın aslında bizim bildiğimiz bir şey olmadığını hayretle izledik. Bu söylemlerden utanıyoruz yüzümüz kızarıyor. Sayın Bülent ARINÇ bu söylemiyle biz kadınları ölümle tehdit ettiğinin farkında mı acaba? Çünkü bu açıklamaları kadına ikinci sınıf vatandaş olarak bile bakmayan zihniyetlerin dikkatini tekrar kadına çevirecek ve yaşamıyla ilgili ciddi tehditler oluşturacak boyutlara ulaşmasına neden olduğunda günahı vebali kime ait olacak?

    Oysa devlet erkinin en önemli temel görevlerinden biri tüm vatandaşlarının olduğu kadar öncelikli ve özellikli olarak da kadınların yaşam hakkını savunmaktır.  Siyaseten kuşatılmış, ekonomik ve sosyal olarak bastırılmış, hayat mücadelesine katılarak evinin ve çocuklarının geleceği için uğraşan kadınların zaten gülecek halleri pek kalmadı sayın ARINÇ. Gelecek endişesi yaşamın her alanında bizleri yeterince zorluyorken gülmenin aslında bozuk giden düzene en güzel cevap olduğunun farkındayız.

   NE HALİNİZ VARSA GÜLÜN……….. SAYGILARIMIZLA

 

 

 

CHP SAKARYA İL KADIN KOLU YÖNETİM KURULU ADINA

                                                                    BAŞKAN A. FÜSUN ÇETİN

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184