İNCİ’DEN AÇBA’YA SERT YANIT

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, MHP Milletvekili Zihni Açba’nın açıklamalarına “Sayın Cumhurbaşkanımızı belli sınırlar içine sokmaya çalışmak kimsenin haddi değildir.

İNCİ’DEN AÇBA’YA SERT YANIT


Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılmasına asla taviz vermeyiz.” diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı’nı halk seçti

Milletvekili Ali İnci, Zihni Açba’nın çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yaptığı açıklamalara sert bir şekilde cevap verdi.  MHP’li Milletvekili Açba’nın konuşmasında Cumhurbaşkanı için ‘görevinin ne olduğunu hatırlayacak ve haddini bilecek’ sözlerine tepki gösteren İnci, yapılanı saygısızlık olarak yorumladı.

Anlayamazlar

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Zihni Açba’nın bir iftar programında yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendiren Ali İnci, “Sayın Milletvekilinin bu açıklamalarını derin bir üzüntüyle karşılıyorum. AK Parti’nin çözüm sürecini yerden yere vuran Zihni Bey bizi anlayamaz. Biz bu projemizle Doğudaki vatandaşımız ile Batıdaki vatandaşımızın birbirlerine bakışını değiştirdik. Artık şehit cenazeleri gelmiyor. Ama etnik milliyetçilik yapanlar bizi anlayamazlar ”dedi.

Milli iradeye saygısızlık

Halkın yüzde 52’sinin oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanının tartışma konusu yapılmasının milli iradeye saygısızlık olduğunu belirten İnci, “Sayın Zihni Açba konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için yorumlar yapmış. Sayın Cumhurbaşkanımıza sınır çizmeye çalışan milletvekiline hatırlatmak isterim, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı halk Cumhurbaşkanı seçti. Bu halkın % 52 oyu ile seçilen bir lideri belli sınırlar içine sokmaya çalışmak kimsenin haddi değildir ”diye konuştu.

Halk kriz istemiyor

Halkın çözümsüzlük istemediğini belirterek 3 Kasım 2002 seçimlerine vurgu yapan Ali İnci, “Sayın Açba açıklamalarında koalisyonu ‘kırmızı çizgilere’ bağlamış. MHP bu kafa yapısı ile devam ederse 3 Kasım 2002’de olduğu gibi sandığa gömülecek ve tekrar baraj altı kalacaktır. Halkımız kriz istemiyor. Kriz yaratanlara ve çözümsüzlüğü dayatanlara da her zaman gereken cevabı vermiştir. Kimse milleti bir şeyden anlamaz zannetmesin. Sizin yürüyüşünüzden, davranışınızdan, tavrınızdan anlar ”dedi.

“Üzerimize düşeni yaparız”

İnci sözlerine şöyle devam etti: “Seçimlerden birinci çıkan parti AK Parti’dir. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu AK Parti’dedir. Koltuk sevdasında değiliz. Önemli olan Türkiye’nin hangi istikamete gideceğidir. Biz AK Parti olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Diğer partilerin milletvekilleri de bu talihsiz açıklamalarından vazgeçmeli ve sağduyulu hareket etmelidir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 14:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
erdoğan özdoğan
erdoğan özdoğan - 9 yıl Önce

Sayın cumhur başkanı AKP propagandası yapması doğrumu makamının hakkını verip her partiye ve her Türkiye cumhuriyeti vatandaşına eşit yaklaşması gerekmezmi kendi ülkemizde sığıntı olduk kürt açılımı yapacak diye türkler unutuldu yazık biz burada çalışıp onların elektıriğini ödüyoruz onlar bir lira ödemeden sosyal haklardan faydalanıyor biz parayla onlardan vergi alamıyorsanız bizden fazlasıyla bi kere kime hitap ettiğinizi bilin ben türküm bile diyemeyen insanlara ne koltuklar veriyoruz ayıp bizim sizin değil

unutmak
unutmak - 9 yıl Önce

Kimkimi unutmuş bizde Türkküz seni kim unuttu mübarek . Eleştirecem diye insan kendini bukadRda madara etmez. Türkler osmanlıdan buyana ilkkez avrupalılarla kendini eşit görmeye başladi cocuklarimizda avrupali kompleksi yok artik. Bitakin bu kirli siyadeti.

erdoğan özdoğan
erdoğan özdoğan - 9 yıl Önce

İyi işte çocuklarını da avrupa kompleksi değilde hırsız kompleksiyle büyütürsün baksana ben sayın cumhur başkanı diye hitap ediyorum sen burada bi mübarek varsa o da sensin

Frhtbr
Frhtbr - 9 yıl Önce

Ne yapacakti zamaninda ataturk te tarafsiz kalmamis chp yi desteklemisti tabiki cumhurbaskanida kndi partisini destekleyecek

erdoğan özdoğan
erdoğan özdoğan - 9 yıl Önce

Ya bidefa kirli siyasetten bahsederken insanda allah korkusu olur şu ramazan ayı hürmetine bana bi söyle 17 25 aralıkta neler olduğunu siz öncekendi siyasetinizi ttemizleyin sonra başkasına bakın

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184