Mercan Harmantepe Mahallesini Ziyaret Etti

Millet İttifakı İyi Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ahmet Mercan Harmantepe Mahallesinde Kıraathane ziyareti gerçekleştirdi.

Mercan Harmantepe Mahallesini Ziyaret Etti


Harmantepe Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Mercan, Hendek hızlı büyüyen ve 85 Bin nüfusa sahip olan bir İlçe. Hendek'te 2.OSB ve Üniversiteden kaynaklı hızlı bir Nüfus artışı var. Belediyenin şimdiden hazırlık yapması yeni imar planları hazırlaması gerekiyor dedi.

Particilik ve Hemşericilik yapmanın anlamı yok

Hendek Belediye seçimlerinde 85 Bin kişi vereceği oylarla Belediye Başkanını seçecek. Oy verirken Particilik yapmanın, hemşericilik yapmanın bir anlamı yok. Hepimizin ortak dileği Hendek halkına ciddi şekilde hizmet etmek. Başarılı olabilecek bir Belediye Başkanı seçmek.
Siyasi menfaat sağlamadım

Belediye Başkan adaylarının hepsini dinlemelisiniz, projelerini dinlemelisiniz, adayları iyi tanımalısınız. Ben Hendek’te 25 yıldır Siyasetin içerisindeyim. İlçe Başkanlığı yaptım, Belediye Başkan Adaylıklarım oldu birkaç defa seçimlere girdim çok az farklarla kaybettim. Belediye Meclis üyeliği yaptım. Siyasi hayatım boyunca kendime Siyasi menfaat, Siyasi çıkar sağlamaya çalışmadım, İnsanlara yardımcı olmaya çalıştım. İktidar olduğumuz dönemlerde çoğu insanımızın işini gördük, yapamadıklarımız da oldu ama onların da işini çözebilmek için gayret ettik.

Bir kişi bile menfaat sağladı diyemez

Bir kişi dâhil Ahmet Mercan 25 yıl Siyaset yaptı, Siyasetten menfaat sağladı çıkar sağladı diyemez. Bir tane insan diyemez ki ben gittim benim işimi yapabilirdi, Partisi iktidardı, Belediye ellerindeydi ama benimle ilgilenmedi diyecek bir tane insan bulamazsınız Hendek’te. Bunu açık yüreklilikle, ne yaptığımı bildiğim için söylüyorum. Vatandaşlarımızın derdi benim derdim oldu, insanlara böyle hizmet ettim.
Adaylar yeterli olsaydı çıkmazdık

Bu saatten sonra Belediye Başkanlığı beni ne büyütür, ne küçültür. Bana vereceği bir şey yok ama orası bir hizmet makamıdır, kutsal bir koltuktur. Hendek Belediyesinde her şey iyi olsaydı çıkan Adaylar da bu işe yeterli olsaydı zaten çıkmamıza gerek yoktu. Bu işi yapacak insanlar varsa böyle bir yarışa girmenin manası yoktu. 20 yıldır Hendek Belediyesi Ak Parti’nin elinde. Hiçbir şey yapmadılar diyemeyiz, iyi şeyler de yaptılar ama 20 yıldır iktidarsınız buraya gelirken gördük ki yollar perişan. Araçlar zor gidiyor, bütün yollar aynı durumda.

Meclis üyelerinin yolları

Birkaç tane asfalt yol yaptılar ama kime yaptılar? Ak Parti Meclis üyelerinin yolları çok güzel, isim vermeyeceğim rencide etmemek için ama çok iyi biliyoruz o Meclis üyelerinin yollarını. Çoğu Mahallelerde gençlerin spor yapacağı alanlar yok, spor sahaları yok, çocuk parkları yok, birçok Mahallenin kanalizasyon ve içme suyu sıkıntıları var bunları dile getiriyor insanlar.

Kozmik odaya girildi Belediyeye girilmiyor

Dedik ya Organize geldi nüfus artışı oldu. Artıştan dolayı 6-7 bin konuta ihtiyaç duyuldu ve konutlar yapıldı. Belediye bu konutlardan çok büyük paralar elde etti. İnşaat ruhsatından para aldı, iskândan para aldı, bina yapan insanlardan şerefiye adı altında ekstra 50 bin 100 bin koparabildikleri paralar koparıldı. Ceplerine attılar demiyorum ama bu paraların hepsi Belediyeye gelir olarak geldi. Bu gelirler ile Hendek’te çok daha iyi hizmetler yapılabilirdi. Ama Belediye adil yönetilmediğinden gelirler yok edildi. Belediye’de Beyaz Masa diye bir birim kurdular Vatandaşlar Belediye Başkanına ulaşamıyor. Bırakın Başkanı Belediye personeline de ulaşamıyor. Kapılarımızı Vatandaşa açacağız demişlerdi ama şimdi şifreli kapılardan Vatandaşlar Belediyeye giremiyor. Kozmik odalara giriliyor ama Hendke Belediyesine girilmiyor.

Asli görevleri anlatmaya utanıyorum

Yolu yapacağız, içme suyu getireceğiz demenin manası yok. Zaten Belediyenin asli görevi bunlar. Bu hizmetleri veremiyorsan oraya oturmanın da, aday olmanın da bir manası yok. Bunlar asli görevler, bunları vaad olarak söylemeye ben utanıyorum.

Bir ders vermek gerekiyor

İnsanlar ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya, kimse aksini iddia edemez. Bunun belirtilerini Pazar yerlerinde ve marketlerde görüyoruz. Fabrikalar kapanıyor işçi çıkamaya başladılar. İnsanlar hakikaten zor nefes alıyor. Bu seçimler iktidara bir ders verme seçimi. Mahalli seçimler ama iktidarı ikaz etme seçimi. Oyları düşerse iktidarları uzaklaşmayacaklar, iktidarları devam edecek, belki birkaç Belediye kaybedecekler ama oturup düşünecekler. Diyecekler ki Vatandaş bize bir ihtar verdi, ikaz etti. Demek ki Vatandaşın geçim sıkıntısı var, işsizlik var, pahalılık var. Bu dersi vermezsek ne olur demek ki Vatandaş halinden mennun, kimsenin bir sıkıntısı yok, pahalılık gelip geçici biz bildiğimize devam edelim diyecekler, bildiğini okumaya devam ederlerse bugünleri arar hale geliriz, bu ikazı verirsek hepimiz için iyi olur.
Rantsal dönüşüm

Kemaliye’de kentsel dönüşüm yapıldı. Orası kentsel dönüşüm yapılacak bir alan değil. Ama orası çarşı merkezine çok yakın ve orada büyük bir rant elde etmeyi düşündüler. Millete 4 katlı yapacağız dediler ama rant işin içine girdi orada 7-8 katlı binalar yaptıla. İnsanlar dedi ki siz bizi kandırdınız, 4 dediniz 7 katlı yaptınız, bizim hakkımız burada daha fazla dediler ve mahkemeye verdiler ve orası şu an kaldı. Seçimden sonra kira yardımlarını da kesecekler. İnsanlar bize geliyorlar bu sorunlarımızı çözün diye inşallah sorunlarını çözeceğiz.

18 Uygulaması el koy demek değil

Hendekte yaşayanlar biliyor, 18 uygulaması yapıldı Hendek’te insanların canı yandı. 18. madde şu, Devlet Belediyeye yetki vermiş, demiş ki herhangi bir yeri imara açarken, yola dönüştürürken %40’a kadar el koyabilirsin demiş. Ama bu demek değil ki %40’ına el koy. Bunlar %40’ını al demiş gibi herkesin yerlerinin %40’ını aldılar.

17 bin oy ile başlıyoruz

Ben Millet ittifakı olarak CHP ve İyi Parti’nin ortak adayıyım, İyi Parti ile seçimlere giriyorum. Seçimlerde iddialıyız, rakibimiz Ak Parti olacak onlarla yarışacağız. İyi Parti’nin 6 bine yakın oyu var, CHP’nin yine 6 bine yakın oyu var, MHP’nin de o civarlarda oyu var ve MHP’ye benim çok hizmetlerim oldu. Oradaki arkadaşların bende emekleri ve hakkı çok. Birbirimizi biliyoruz, abi kardeş ilişkimiz var. Onların da oylarının büyük bir kısmını ben alacağım ve biz bu seçimlere 16 bin 17 bin oyla başlıyoruz.

Biz kazanacağız

Ak Parti’ye hem ekonomik krizden dolayı, hem de adaydan dolayı büyük tepkiler var. Bu tepkilerden de bize oy verecek insanlar var. Biz seçimlerde Ak Parti ile çekişeceğiz ve büyük ihtimalle de kazanacağımızı tahmin ediyorum, böyle bir seçime gidiyoruz.

Belediye Başkanı olabilecek kapasite

Sizlerden destek isteyeceğim, oy isteyeceğim. Diğer adaylar da isteyecek ama Hendek benden de önemli, diğer adaylardan da önemli. Hendek hepimizden değerli ve Hendek Belediye Başkanlığı Kurumu ciddi bir kurum. Seçilecek olan Belediye Başkanının gerçekten bu işi yapabilecek kapasitede düzgün bir insan olması lazım. Herkes destek isteyecek ama adayları araştırın sorun. Ben inşaat mühendisiyim, onlarda neyse açıklasınlar. Bunlardan hangisi Hendek’e faydalı olacaksa onu seçin ve Hendek hizmet alsın. Kararınız şimdiden hayırlı olsun, Hendek için kim faydalı olacaksa ona destek verin.

Mercan konuşmasının ardından Harmantepe Mahalle sakinlerinden gelen soruları cevaplandırmasının ardından başka bir programa katılmak üzere Harmantepe Mahallesinden ayrıldı.


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184