TURGUT BABAOĞUNDAN BASIN AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu basın toplantısı düzenleyerek Hendek’e hizmet, vatandaşlarımıza hizmet olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi.

TURGUT BABAOĞUNDAN BASIN AÇIKLAMASI


Babaoğlu ; Öncelikli olarak ilçe teşkilatımız ve Belediye Başkan adayı olarak şahsım, diğer siyasi parti adayları ve siyasi partilerin temsilcileri ile ilgili polemiğe girmeden kesinlikle Hendek’te siyaseti daha düzgün seviyelere çekmek, bundan sonraki süreçte atmosfer ve ortam daha gergin bir hale geldiğinde de aynı vakar’ı, aynı dik duruşu göstererek hedefimizin Hendek’e hizmet, vatandaşlarımıza hizmet olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerekiyor.

Bunun nedeni de, şu an rakibimiz konumunda olan gerek iktidar, gerek mevcut Belediye Başkanımız gerekse diğer siyasi parti adayı arkadaşlarımızın gerek basın gerekse televizyon kanalıyla, partimizi ve şahsımı ilgilendiren konularla ilgili yaptığı açıklamalarda bizleri karalayacak yada halkın gözünde küçük düşürecek yada kendisinin pozisyonu itibarı ile farklı konumlarda göstermek suretiyle, güçlü olduğu imajını vermek için bazı çabalar sarf edildiğini gördük. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olarak gerek şahsımı, gerekse temsilcisi olduğum siyasi partinin her platformda savunuculuğunu, doğru bildiğimiz ilkelerimiz ve prensiplerimiz ışığında her zamanen iyi şekilde temsil ediyoruz ve bundan sonra da edeceğiz.

Hiçbir kimsenin bu Belediye Başkanı da olsa, Sakarya’nın herhangi bir konumunda bulunan bir şahısta olsa partimize ve şahsıma yapılacak hiçbir eleştiri, hakaret ve buna benzer herhangi bir konuya kesinlikle duyarsız kalmayacağımızı ve en ağır şekilde bunları cevaplandıracağımızı şimdiden siz basın mensubu arkadaşlarımız aracılığı ile tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum.

Bizler daha önce ilçe başkanlığı yapmış, şu anda da Belediye Başkan adayı olarak, kesinlikle Hendek’te siyaseti yada siyasetçileri daha önceki dönemlerde vatandaşları hakir görüp, onları satın alınacak birer eşya gibi gören, parasal güçlerini seçimi kazanmak için birer araç olarak gören insanların zihniyetine karşı dik duruşumuzla sadece Hendek’te siyasetin para ile kazanılmayacağını, halen toplumumuzun insanların şahsiyetine, kişiliğine önem verdiğini düşünerek yola çıktık.

Ben inanıyorum ki toplumun da aynı bizler gibi düşündüğünü ve halen şahsiyeti ve kişiliği ile insanların belediye başkanlığına rahatlıkla toplumumuz tarafından tercih edileceğine karşı inancımız sonsuzdur.O yüzden bu zihniyetin artık kesinlikle halkın gözünde bir itibarının olmadığını, bundan sonra da her geçen gün itibarını kaybedeceğini düşünüyoruz.

Siyaseti gelin birlikte düzeltelim

Siyaseti gelin birlikte düzeltelim diyerek açıklamasına devam eden Babaoğlu “ İnsanlara karşı dürüst ve temiz olalım. Rakiplerinizin yapmadığı şeyleri yapmış, kendilerinizin de aynı şekilde yapmış gibi göstererek insanları kandırmayalım.Herkes yapacaklarını ve mevcutta yapılmış olan şeyleri doğru şekillerde insanlara anlatalım. Vatandaşların karar verme noktasında hür iradelerine bırakalım. Birlikte eğer hedefimiz hendek’e hizmet, kendimize hizmet değil, şirketlerimize yada yandaşlarımıza fayda sağlamak amacıyla yürümek değil ise gelin birlikte Hendek’te her şeyi birlikte düzetelim.Bizim amacımız siyasete ve adaylığa soyunmamamızın yegâne temeli, hendeğimize kalıcı, tamamının faydalanacağı, doğru ve dürüst hizmetler yapmak.

Vatandaşımızdan ve diğer belediye başkan adaylarından duyduğumuz yada vatandaşlarımızın kafalarında soru işareti oluşturmuş bazı konuları da burada sizlerin huzurunda açıklamak istiyorum.

Hepiniz mağdur olursunuz söylentilerine cevap

Birincisi Hendek’in gündeminde olan ve yaklaşık 52000 metrekarelik alanda kurulu bulunan Kemaliye mahallesinde halen gerçekleştirilmekte olan kentsel dönüşüm adı altında yapılan projenin ve halen inşaatları devam etmekte olan camii, hastane ve Türkiye cumhuriyeti devletinin yapmış olduğu diğer hizmetlerin bazı kişiler tarafından ‘’biz belediye başkanlığından gidersek bu hizmetlerin hiçbir tanesi olmaz’’, “hepiniz mağdur olursunuz”, “gelecek insanlar bunu yapmaz” hatta ve hatta belediye çalışanlarına, belediyeye bağlı özel şirketlerde çalışanlara karşı da eğer biz belediye başkanlığından gidersek bunların hepsi sizi işten çıkartır gibi insanların gerçekten ekmekleri ile oynayabilecek durumlara kadar düşmüş ve bizleri de bu sayede etkileyerek oylarımızı yada seçmenin bize karşı teveccühünü etkilemek amaçlı çalışmalar yapıldığı bilgimiz dahilindedir.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki ben milliyetçi hareket partisinin adayı Turgut Babaoğlu olarak ve ilçe teşkilatımız ile birlikte, bugüne kadar yarım kalmış ve bizim dönemimizde teslim aldığımızda yarım olmuş her türlü hizmeti bitirmek bizim yegâne hedefimizdir.

Devlette devamlılık esastır

Hendek belediyesinde inanın ki bu dönemden sonra her iş daha düzenli şekilde yürüyecek, vatandaşlarımızın her türlü işi şu anki olduğundan emin olun ki daha hızlı yürüyecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kentsel dönüşüme karşı değiliz

Milliyetçi hareket partisinin, kentsel dönüşüme karşı bir tavrı yoktur, Milliyetçi hareket partisi hendek’e katkı sağlayacak, Hendekli hemşerilerimizin bundan sonraki yaşantılarının daha düzgün sürmesi açısından ne gerekiyorsa her türlü projeye biz varız.

Ancak vatandaşlarımızın haklarınız gözetmek, belediye başkanı olduğumuz durumda bile öncelikli olarak belediye menfaatlerinden ziyade, vatandaşlarımızın menfaatlerini gözeterek onların feragat ettikleri yaşantılarından daha iyi bir yaşam koşullarına ulaşması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

Şu anda hepinizin malumu 4 kat üzerinden anlaşılmış, ona göre hisselendirilmiş bir kentsel dönüşüm sözleşmesi var vatandaşlarla yapılan fakat üzerinden hepinizin izlediği gibi farklı katlarda binalar yükselmekte.

Fakat insanların bu binalar üzerinden alacağı haklar aynı seviyelerde durmaktadır. Biz diyoruz ki biz geldiğimizde muhakkak ki bu insanlar şu an aldıklarının bir tık üzerinde hak sahibi olacaklar. Bunu delilli, ispatlı herkesin önünde şeffaf bir şekilde herkesin hissesi oranında, arsasının payı oranında şu an mevcut ürünlerin müteahhitlik ve belediye hizmetleri ile alakalı kısmı çıkıldıktan sonra ne kalıyorsa bunu vatandaşlarımız arasında eşit bir şekilde dağıtacağız.

Diğer alanlarla ilgili saydığım gibi cami, hastane gibi belediyeye düşen ne görev varsa bunu da en güzel şekilde icra edeceğiz diyerek açıklamasını bitiren Babaoğlu gazetecilerin sorularını cevaplamaya başladı.

Borç altındaki belediyeyi kabul edecekmisiniz?

Bizler neye talip olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Hendek belediyesinin mali durumuyla ilgili bilgilerimiz var ve hendek belediyesinin bütçesiyle ilgili de bilgilerimiz var.

Tabiki belediyeyi devir aldıktan sonra devletimizin yetkili kurumlarına belediye ile ilgili tüm incelemelerin yapılması üzerine buraya müfettişlerimizi çağıracağız. Hesaplar kitaplar incelenecek. Borcumuz harcımız, belediyenin borcu ne ise ortaya dökülecek bizde yeni gelen belediye başkanı olarak sorumluluklarımızı bilecek ve şu an ki belediye başkanının bununla ilgili şahsi bir ihmali varsa bununla ilgili de devletin gerekli kurumları hesabını mutlaka soracaktır.

Bizler bize tahsis edilen bütçe oranında borçlarımızı düzenli bir şekilde ödeyeceğiz. Ben bir Hendek’li olarak Hendek’in kesinlikle borçlu bir belediye olarak anılmasını istemiyorum, istemem.

18 uygulaması ve imar planları ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?

Hendek’in ihtiyaçları göz önünde bulundurularak mevcut imar planlarına bakacağız. Askıya çıktığında bizlerde inceleyeceğiz. Cengiz Bey 22 yıllık mimarımız. İmar ile ilgili şu an mevcut yönetimin bildiklerinin çok daha fazlası ile ilgili, kendisine de zaten zaman zaman, işlerine geldiklerinde görüşlerini alıyorlar, işlerine gelmediğinde görüşlerini almıyorlar.

Biz hendek’in ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, öncelikli planları muhakkak ki revize edeceğiz ve oradaki haksızlıkları, adaletsizlikleri kesinlikle düzelteceğiz.

Hacc’a, Umre’ye gönderecekmisiniz?

Ben hoca falan değilim ama bugüne kadar aldığımız eğitim ve terbiye gereği bu tip konular bizim için hicap verici. Bir siyasi parti’nin belediye başkanı bir sivil toplum kuruluşuna yada bir muhtara teklif edilecek şeyler değil.

Bu dönemde yada bundan sonraki dönemlerde böyle bir teklifimiz olmayacak, kimseden böyle bir talebimiz ve beklentimiz yok. O muhtar arkadaşlarımızın da muhakkak gönlünde bir aslan yatıyordur. Gider seçimde oyunu istediği siyasi parti’ye verir.

Köyler ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Köylerimiz ile ilgili vatandaşlarımızla sürekli konuşuyoruz. İhtiyaçlarını ve beklentilerini biliyoruz. İnsanlarımız kanaatkâr ve neyi istediği biliyor.

Bizim düşüncemiz artık yeni dönemde mahalle olacak olan köylerimizde tek tek muhtar azarları ve köyün ileri gelenleri ile sürekli toplantılar yapacağız ve onların ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre belirleyeceğiz.

Şu anda 70 köyümüz, 24 tane mahallemiz var. Bunların her biri ile belki her gün belki haftada 3 gün sırayla hepsini alacağız. İhtiyaçlarını ve bizden taleplerini listeleyerek öncelik sırasına göre belli bir program dahilinde köy ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını gerçekleştireceğiz.

Yarım kalan projeler devam edecek mi?

Tabi ki devam edeceğiz. Örneğin kentsel dönüşümde belediyeye yük getirecek bir durum yok, aksine düzgün ellerde olmaz yanlış ellerde olursa hakikaten kazanç kapısı olabilir.

Şu an süregelen bir devlet hastanesi var. Bana göre 2 yıl öncesinden başlaması gerekirken belki de şu an bitme aşamasında olacaktı fakat mevcut arkadaşlar yüzünden geciktirilmiştir.Geriye camii kalıyor. Zaten caminin ana bütün işlerini gerek kolaylıkla, gerekse zorlukla vatandaşlardan bağış almak sureti ile yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.

 

Son olarak, Hendek’te siyasetin artık temizlenmesini, doğru dürüst ve ilkeli insanların siyasette olmasını istiyoruz. Tüm adayların ve ilçe teşkilatlarının yapacağı basın açıklamaları, seçim propagandalarında bu tür üsluplara dikkat ederek Hendek’te gelecek nesillere düzgün bir Hendek, düzgün bir siyaset ortamı bırakalım diyorum.Hangi partili olursa olsun herkesi kucaklayacağız. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184