Ailelerden Milli Kampa moral ziyareti

2002 yılından bu yana ilimize ve ülkemize büyük başarılar kazandıran Hendek Belediyesi Karate Takımı durmuyor.

Ailelerden Milli Kampa moral ziyareti


Milli kampta iki sporcu

Başkan Turgut Babaoğlu’nun destekleri sayesinde bu yıl da birçok kupa ve madalya aldılar. 

Karatede bir marka oldular

Ülkemizin büyük zaferlere imza attığı spor branşlarından biri olan Karatede marka haline gelen Hendek Belediyesi Karate takımı boş durmuyor. 2002 yılında Antrenör Nurkan Kayacık idaresinde kurulan Hendek Belediyesi Karate Takımı, bugüne kadar Avrupa ve Dünya çapında 9 büyük başarı elde ederek, ilimiz ve ülkemizin adını duyurdu. Sadece yakaladığı başarılar değil, yetiştirdiği sporcularla da artık Karatede bir marka olan Hendek, bu günlerde yine Milli gurur yaşıyor. 23 Ekim’de Şili’de yapılacak olan 21 yaş altı, ümitler ve gençler Dünya Karate Şampiyonasına Sapanca’daki kamp ile hazırlanan Milli takımda Hendek’ten İrem Durmaz ve Ömer Faruk Ateş bulunuyor. 

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun sporu ve sporcuya verdiği önemi anlatmaya gerek yok. Bugüne kadar sporun her branşında görmeye alışık olduğumuz Babaoğlu, Karatecilere de büyük destekler veriyor. Antrenör Nurkan Kayacık; “Turgut Babaoğlu Başkanımız bugüne kadar hep yanımızda oldu. Sporcularımıza bir abi, bir baba şefkati ile yaklaşıyor. Bu samimi duygular başarımızın ana sebebidir” dedi. 

Hendek’te bu yılki başarılar

Tam 300 lisanslı sporcunun yer aldığı Hendek Belediyesi Karate Takımı, bugüne kadar 9 kez Dünya ve Avrupa derecesi elde etti. Hendekli karateciler bu yıl ise Minikler ve yıldızlar ile Ümitler ve gençlerde 19 madalya, Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında da 6 madalya alarak dikkat çektiler. Balkan Karate Şampiyonasında 2 final yapan Hendek, Dünya Şampiyonasına katılacak Milli Takıma da 2 sporcu verdi. 

Ailesinin ziyaret ettiği başarılı sporcunun morali süper

Ömer Faruk yine iddialı 

Üç büyük organizasyonda ilimiz ve ülkemizi temsil edecek.

Ekim ayında Şili’de yapılacak Dünya Şampiyonasına katılacak olan Milli Takımda bulunan Hendekli sporcular, önceki gün ailelerinin yaptığı sürpriz ziyaret ile sevindiler. Bunlardan biri Ömer Faruk Ateş’ti. Bugüne kadar birçok önemli başarı elde eden Ateş, Şili’deki U-21 Dünya Karate Şampiyonasında, 60 kiloda ter dökecek. Başarılı sporcu bundan önce 17 Eylül’de İran’da düzenlenecek URUMİ Karate Turnuvasına, ardından da İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye Açık Karate Şampiyonasına katılacak. Arzu-İsmail Ateş çifti, oğulları Ömer Faruk Ateş’e yaptıkları ziyarette başarılar diledi.

Sapanca Park Otelde gerçekleşen Milli takım kampının en neşeli ismi Hendekli İrem Durmaz. Hendek Belediyesi karate Takımında yakaladığı başarı sayesinde Milli takımın gözbebeği olan Durmaz, önceki gün ailesinin ziyaretiyle mutlu oldu. Anneannesi Mümine Yılmaz, Teyzesi Zerrin Yılmaz, annesi Zübeyde Durmaz, babası Esen Durmaz, kardeşleri Zeynep ve Simay Durmaz ile birlikte piknik yapan İrem, keyifli dakikalar geçirdi. Eylül ayı sonunda İstanbul’daki Türkiye Açık Karate Şampiyonasına katılacak olan İrem Durmaz, daha sonra 23-28 Ekim’de Şili’de gerçekleşecek Dünya Şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. 

Hendek Belediyesi Karate Takımı ve Milli takımın gözbebeği olan İrem Durmaz, en büyük desteği Anneannesi Mümine Yılmaz’dan alıyor. Torununu el üstünde tutan Mümine hanım, gülen yüzü, sevecenliği ve içtenliği ile gönüllerin sultanı. 

Dünya şampiyonasında 61 Kiloda ter dökecek olan İrem Durmaz, önceki gün ailesinin yaptığı ziyarette oldukça keyifliydi. Kız kardeşleri Zeynep ve Simay Durmaz‘ın moral aşıladığı İrem, şampiyonada iddialı. 

Milli takımda program yoğun

Türkiye Karate Milli takımı Dünya Şampiyonası öncesi ilk kampı Sapanca’da yapıyor. Bu kampı 10 Eylül’de tamamlayacak olan Milliler, 17 Eylül’de Ankara/Eryaman’da ikinci kez kampa alınacaklar. Üçüncü kamp ise 3-17 Ekim tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleşecek. Karateciler daha sonra 17 Ekim’de Şili’ye gidecekler.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2019, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184