Atıklarımızla Geleceğe Yolculuk

Dünya Çevre Günü etkinlikleri için Ziya Gökalp Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri çevre temizlik eylemi gerçekleştirdi.

Atıklarımızla Geleceğe Yolculuk

Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde kabul listesinde yer alan ‘ATIKLARIMIZLA GELECEĞE YOLCULUK ‘adlı projesi kapsamında Dünya Çevre Günü etkinlikleri için Ziya Gökalp Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri çevre temizlik eylemi gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Özgür Baylan ,çevre eğitiminde en önemli hedef kitle hiç şüphesiz çocuklardır. Çocukluk döneminde kazandırılan davranış ve duyarlılıkların bireyin bütün hayatında etkili olduğu bilinmektedir. Geleceğimize değer katacak ve bugünün toplumunun da şekillenmesini sağlayacak çocukların çevresel duyarlılığının artırılması, toplumsal gelişmeyi olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Bu bağlamda; Hendek   Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu koordinasyonunda Proje koordinatörümüz Hakan Tuncel öğrencilerimize ATIK ve Atık Yönetimi eğitimleri verldi.

Eğitimin sonunda Yenimahalle ‘de yapılan  ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKINDA  proje gönüllüsü öğrencilerimizle çevre temizlik eylemi yapıldı.

Öğrencilerimiz doğaya bırakılan her maddenin tasniflenip toplanılırsa gerekli işlemlerden sonra tekrar insan kullanımına sunulacağını yerinde görmüş oldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 3 yıl Önce

Çocukları darbe yapıp trt yi işgal ederek basın bildirisi okuyan birinin adının verdiği parka götürmek ne kadar demokratik bir eylem acaba?

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184