Eğitim Başlamadan Sorunlar Başladı

Hendek'te 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı henüz başlamamışken sorunlar ve şikayetler başladı.

Eğitim Başlamadan Sorunlar Başladı


Hendek'in merkezi okullarından birisi olan Noksel İlköğretim Okulunda bu yıl 1.Sınıfa başlayacak Öğrenci kayıtlarındaki şikâyet ve iddialar Veliler ile Okul yönetimi arasında sorunların yaşanmasına nedne oluyor.

Tercih yaptırıldı iddiası

Okul idaresinin 1. sınıfa başlayacak Öğrenciler için Velileri Okullara çağırarak Öğretmen tercihi yaptırdığı, ayrıca tercihler sırasında Velileri yanlış yönlendirip, tercihlerinde de hata yapmalarına sebep olduğu, tercih neticesinde ortaya çıkan şikâyet ve mağduriyetleri dikkate almadığı İlçe kamuoyunda konuşulurken, tercihler neticesinde ortaya çıkan tabloda iki Öğretmenin belirlenen sınıf kontenjanı üzerinde tercih aldığı konuşuluyor.

Veliler şu soruların yanıtlaması bekliyor;

1. Yapılan bu uygulama Velilere Öğretmen tercihi sunulması yönetmelik ve kanunlara uygunmudur?

2. Bu Eğitim-Öğretim yılında 1. sınıflar için sadece iki Öğretmenin talep görüp diğer Öğretmenlerin belirlenen şube kontenjanı altında bir sayıda kalmaları Okuldaki Öğretmenler arasındaki iç çalışma huzurunu bozmayacak mıdır?

3- Bu şekildeki Öğretmen tercihinde bulunan 200’den fazla Velinin bütün Öğretmenleri tanıma şansı mı vardır? Bu uygulama Veliler arasında iyi Öğretmen kötü Öğretmen tartışması çıkarmış mıdır?

4- İlçemizde bulunan diğer İlköğretim Okullarında da aynı uygulama söz konusu mu yoksa bu uygulama sadece Noksel İlköğretim Okuluna mahsus bir uygulama mıdır? Sadece bu Okula mahsus bir uygulamaysa bu Okulun ve Okul Müdürü Öcal Danyeri’nin ayrıcalığı nedir? Bu Okul başka bir Ülkenin kanunlarına mı tabidir?

5- Velilere Öğretmen seçimi sunulması, diğer İlçemizde bulunan İlköğretim Okullarına bu seçim hakkı tanınmazken Noksel İlkokuluna tanınmasının özel bir nedeni mi vardır?

6- Okul Müdürü Öcal Danyeri bu uygulamaları yaparken başına buyruk mu hareket etmiştir yoksa birilerinden destek mi almaktadır?

Noksel İlköğretim Okulu Velileri Okul Müdürü ve Okul Yönetiminden açıklama yapılmasını ve sorularının cevaplandırılmasını bekliyor.


Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184