İşkur’dan Öğrencilere Yeni İstihdam Desteği

Üniversite Öğrencileri, Sosyal Çalışma Programı ile hem kazanacak hem öğrenecekler.

İşkur’dan Öğrencilere Yeni İstihdam Desteği


İŞKUR, Sosyal Çalışma Programı (SÇP)’nı hayata geçiriyor.

Gençlerin merakla beklediği programa başvurular 25-28 Haziran tarihleri arasında İŞKUR’ un internet sitesi üzerinden yapılabilecektir. Başvurular 4 gün sürecek olup 28.06.2019 Cuma günü sona erecektir.

Her yaz tatili döneminde uygulanacak olan Sosyal Çalışma Programı, bu yıl ilk uygulama olması nedeniyle Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında uygulanacaktır.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, üniversite öğrencilerine yönelik olarak 14 kamu kurumunda 408 kişilik Sosyal Çalışma Programı düzenlenecektir. Öğrenciler, aynı anda en fazla 3 programa başvuru yapabilecektir.

Düzenlenecek olan Sosyal Çalışma Programı, üniversite öğrencilerinin hem kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilmelerine hem de mesleki niteliklerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca, programa katılan öğrencilerin, sosyal sorumluluk bilincinin artmasının yanı sıra takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Programdan kimler faydalanabilir?

Programdan, 18 yaşını doldurmuş tüm üniversite öğrencileri faydalanabilmektedir. Ancak, açık öğretim, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya program süresinde dersleri olan, staj yapan, başka bir işte çalışan, kısa vadeli sigortalılığı bildirilenler bu kapsam dışında kalacaktır. Okulunun uzaması, son sınıf öğrencisi olması ya da uzaktan eğitim alması gibi sebepler programdan faydalanabilmesi için engel oluşturmamakta, öğrencilik kaydının aktif statüde olması yeterli olmaktadır.

Sosyal Çalışma Programına katılım şartları arasında not ortalamasının 4’lük sistemde 2’nin altında olmama şartı aranırken hazırlık sınıflarında okuyan öğrencilerin başarısız olmadıklarını belgelemeleri yeterli olacaktır.

Başvurular bugün itibariyle başlıyor

Öğrenciler, 25 Haziran’da başlayan programa ilan tarihinden itibaren 4 gün süre içerisinde başvuru yapabileceklerdir. Aday belirleme tarihi 5 Temmuz tarihinde yapılacak olup, 8 Temmuz tarihinde de iş başı yapılacaktır. Sosyal Çalışma Programına başvurabilmek için İŞKUR kaydının olması ve bu kaydın aktif statüde yer alması ön şart olarak belirlenmiştir. Başvurular internet üzerinden yapılacak olup, kayıt için herhangi bir evrak istenmeyecektir. Ancak, herhangi bir sorunla karşılaşıldığı durumda öğrencilerden ispatlayıcı belge istenecektir.

Öğrenciler istedikleri Şehirdeki programa başvuru yapabilecekler

Öğrencilerden herhangi bir ikamet veya öğrenim görülen il şartı aranmamaktadır. Öğrencinin haftada en fazla 3 gün katılabileceği programdan bir yaz döneminde çalışabileceği toplam süre 39 gündür. Sosyal Çalışma Programlarından her öğrenci, 2 yıl veya 4 yıllık eğitimleri süresince azami 90 gün faydalanabilecektir. Programa katılan öğrenciler, bir ayda 12 gün çalışarak günlüğü 67.36 TL’ den aylık 808 TL ücret alabilecektir.

Öğrencilerin Emeklilik Sigortaları da ödenecek

İŞKUR, Sosyal Çalışma Programlarıyla gençlerin bir yandan çalışıp bir yandan da sosyal sorumluluklarını yerine getirebilmelerini amaçlamaktadır. İş hayatı öncesi tecrübe kazanmalarını sağlayan programda, öğrencilerin sigorta girişlerini erkene çekmesi de oldukça önemlidir. Program kapsamında çalışan gençlere çalıştıkları günler için ücret ödenmesinin yanı sıra yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dâhil tüm sigorta primleri de yatırılacaktır denilmektedir.


Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184