ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLARA ÖĞRETMEN YOK

Hendek’te bazı ilköğretim okullarına Özel Eğitim Öğretmeni atanmayınca, engelli öğrenciler eğitimden yoksun kalarak okula gidemedi.

ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLARA ÖĞRETMEN YOK



Hendek’te 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte tüm öğrenciler okullarında eğitimlerini alırken, özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar bu eğitimden uzak kaldı.

Birçok engelli öğrenci öğretmen olmadığı için boş sınıflarda bekledi. Bazı veliler de çocuklarının okuldan soğumaması için okula birlikte giderek okul çıkışına kadar onlarla birlikte boş sınıflarda vakit geçiriyor.

Veliler yaşananlara tepki göstererek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, müdür atamalarından fırsat bulamamış ki bu özel çocukların eğitimden uzak kalmalarına sebep oluyor. Hendek’te yetkililer her konuşmasında eğitimde başarıyı yakalamak için projeler ürettiklerini söylüyorlar.

Özel çocukların eğitimini verecek öğretmenlerin atamalarının yapılmaması ve göreve başlamaması bu sözlerin neresinde? Çocuklarımızın okula giderek eğitim almalarını istiyoruz. Bu çocuklara verilen değer bumudur. Özel ilgi isteyen bu çocuklar neden hep geri planda bırakılıyor ve sorunun giderilmesi için çaba sarf edilmiyor diyerek tepkilerini dile getirdi.


Hendek’te özel eğitime muhtaç çocuklar öğretmen atamalarının biran önce yapılmasını bekliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184