Dünya Yürüyüş Günü

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Hendek Atatürk Stadyumunda düzenlediği yürüyüş programı ile toplumu bilgilendirmek ve yürüyüşe teşvik etmek amacıyla bir program düzenledi.

Dünya Yürüyüş Günü

Programa Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe,  Hasan Kodaman, Diyetisyen Merve Yılmaz, Fizyoterapist Nevzat Demir  ve  İlçe Sağlık Müdürlüğü  personeli katılım sağladılar.

Düzenli yürüyüşlerin sağlığa öneminden bahseden Hendek  İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe yürüyüş egzersizinin , vücudun oksijeni kullanma kapasitesini artıran, büyük kas grupların dinamik ve ritmik olarak çalışmasını sağlayan aktiviteler olduğunu söyleyerek ,Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yapılan düzenli yürüyüşler yapmanın önemine değindi. Yürüyüşün ; kemiklerinizin güçlenmesini, kilonun korunmasını, kalp ve akciğer sağlığının kontrol altına alınmasını kolaylaştıracak bir egzersiz olduğunu belirterek toplumu yürüyüşe davet etti.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ekibi yürüyüş ile ilgili tavsiyelerini şöyle sıraladı:

“Yürüyüşe ısınma hareketleriyle yavaş yavaş başlanmalıdır. Saniyede bir adım atarak dakikada 2-6 kalori, iki adım ile dakikada 5-7 kalori harcanabilir.  Aynı şekilde yine yavaş yavaş yürüyüş sonlandırılmalıdır. Bu yürüyüş programı düzenli bir beslenme planı ile yılda 5-6 kilo verilmesini sağlayabilmektedir. Gün içerisinde yürürken, otururken, kalça kaslarının en az 30 kez kasıp, gevşetmek de oldukça faydalıdır.

Yürüyüş kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı iyileştirir ve kalp-damar, beyin gibi damarsal hastalıkların riskini de azaltmaya yardımcı olmaktadır. Kırk yaş ve üstü kişiler mutlaka doktor kontrolünde yürüyüş programlarına başlamalıdır. Hipertansiyon, diyabet gibi hastalıkları olan kişiler sık sık doktor kontrollerini ihmal etmemelidirler.

Sağlıklı bir yürüyüş, hafif bir yemekten en az iki saat sonra yapılmalı, yürüyüş öncesi ve sonrasında bol su tüketilmelidir. Ağır bir yemek sonrası hızlı ve yorucu yürüyüşlerden kaçınılmalıdır. Yürüyüşler için ince tabanlı ve makosen ayakkabılar doğru tercihtir. Eğer yürüyüşler açık alanda yapılacaksa sabah erken saatler seçilmelidir. Çok sıcak havalarda yürüyüş yapmak ve yürüyüş sırasında herhangi bir sıkıntı hissedildiğinde yine de yürüyüşe devam etmek doğru değildir. yaparken vücuda naylon, muşamba ve benzeri maddelerin sarılmasının bir faydası yoktur.”

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun sağlığını geliştirici ve farkındalık sağlayıcı çalışmaları ile ilgili programlarına devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184