Hastane İçin İlk Gün 2500 İmza

Hendek Yenimahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli’nin Hendek Devlet Hastanesinde yaşanan Doktor sıkıntısı ile ilgili başlattığı imza kampanyasında il gün 2500 imza toplandı.

Hastane İçin İlk Gün 2500 İmza


Yenimahalle Muhtarlık binasında başlatılan imza kampanyasına Muhtarlar ve Vatandaşların yanı sıra Gazetecilerde imza kampanyasına destek verdiler.

3 yıldır Doktorumuz yok

Yenimahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli yaptığı açıklamada, biz yıllardan beri insanları temsil eden Muhtarlarız. Hendek Devlet Hastanesinde ki sıkıntılar bir yere kadar bizi ilgilendirmez. Siyasilerin oralara çare bulması gerekirken, Ankara’da Doktorların getirilmesi için uğraşması gerekirken, biz el atmak mecburiyetinde kaldık. Hendek Devlet Hastanesinde 3 yıldır Doktorumuz yok. Hendek halkı Hendek’ten Akyazı’ya, oradan Sakarya’ya gitmek zorunda kalıyor. Nüfusu en yüksek olan Mahallemiz olarak bu girişimi yaptık.

Cumhurbaşkanını Muhtarlarımız ile ziyarete gittiğimizde şu ifadeleri kullandı. Mahallenizde, ilçenizde sıkıntı olduğunda çözülemiyorsa Muhtarlar olarak el basacaksınız, sıkıntıyı bize aktaracaksınız. Bizim gayemiz şu, Hendek Devlet Hastanesine gelmesi gereken Doktorların biran önce gelmesini sağlamak. Bizim kimseyle bir sıkıntımız yok. Amacımız Doktorlar tamamlansın istiyoruz.

Hasta Hendek’te Akyazı’ya gitmeden Muayene olabiliyormu, yok. Bu nedenle başlattığımız İmza kampanyası Bayram sonrasına kadar devam edecek.

Doktor ve Fen Lisesi

İmza kampanyası sonrası Muhtar arkadaşlarımız ile birlikte Hastanemize Doktor ve bunun yanı sıra Fen Lisesi de istiyoruz. Biz bu dosyaların birini Cumhurbaşkanımıza, bir dosyayı Sağlık Bakanlığına bir dosyayı da Milli Eğitim Bakanlığına giderek vereceğiz. Hendek’in kanayan iki yarasına el basmak istiyoruz. Biz bu sorunların çözülmesini görmek istiyoruz. Vatandaşlarımız Hastaneye gittiğinde Muayene olabilsin.

Biz Hendek Devlet Hastanesinde muayene olmak istiyoruz. Buraya sahip çıkalım. Hendek bizim, Hastanede bizim. Örneğin Hastanede Ameliyat yok, Muayene yok. Doktor parası için çalışır. Ay başı geldiğinde Doktor döner sermayeden 500 tl alıyorsa, Akyazı’daki 20 bin alıyor. Doktor niye burada dursun. 3 tane Doktorla bu iş yürümez. Kaç servis varsa bütün servislerin doktorlarının gelmesi için mücadele edeceğiz ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184