Mülteci Ve Göçmenlerde Kadın Sağlığı Ve Hijyen Alışkanlıkları

Sakarya İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Grup Başkanlığı Hendek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü konferans salonunda göçmen ve mültecilere yönelik “Kadın Sağlığı ve Hijyen Alışkanlıkları “ konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Mülteci Ve Göçmenlerde Kadın Sağlığı Ve Hijyen Alışkanlıkları

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla gerçekleşen konferansa  Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr . Merve Kahraman, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşen Fatma Dursun, İl Göç İdaresi Biriminden Sosyolog Ayça Ceyda Şahin  , sosyal çalışmacılar, Hendek’te ikamet eden mülteci ve göçmenler katılım sağladılar.

Kadın Sağlığı ve hijyen alışkanlıkları konulu konferansta  Hendek ilçe Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi ,Eğitim ve Proje Sorumlusu Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi sunumu gerçekleştirdi. Kadının yaşam dönemlerinde karşılaşacağı sağlık sorunları , göçmen kadınlarda ortaya çıkan  fizyolojik ve psikolojik etkili sağlık sorunları, bakabileceği kadar çocuk sahibi olmaları konusunda aile planlaması bilgileri, zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı, meme kanseri, genel  hijyen alışkanlıkları, enfeksiyon hastalıkları ,aşılama ve bağışıklama ,çevre temizliği, çevre ve doğaya karşı sorumluluk bilinci ile yaklaşma konularında bilgiler veren Uzm.Hemşire Deniz Çiftçi , sağlık alışkanlıklarını geliştirmenin birlikte yaşayan her bireyin kendisi ve toplum için bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak sunumunu tamamladı.

Hendek sosyal Hizmetler ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik boyunca  katılımcıların çocukları için oyun ve etkinlik salonlarında gerçekleşen aktivitelerde  sosyal çalışmacılar katkılar  sağladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184