Sağlıklı Yaşam ve Kanserden Korunma

Hendek Müftülüğünün koordinasyonun ile Hendek İlce Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları ve Kanserden Korunma” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sağlıklı Yaşam ve Kanserden Korunma


Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis konuşmacı olarak katıldığı konferansta sağlığın genel tanımı ile sağlığın insan yaşamındaki önemi vurgulandı.

Diyabet hastalığı, obezite, beslenme alışkanlıkları, hareketli yaşam ve kanser ilişkisi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Hendek Sağlıklı Hayat Merkezinde kanser taramalarının ücretsiz ve randevu ile gerçekleştirildiği ifade edilerek kadınla erken teşhisin ve tedavinin öneminden bahsedildi.

Kanserlerin üçte birinin beslenme kaynaklı olduğu ifade edilerek  tütün ve tütün mamulleri kullanımı, kimyasallara maruz kalma,yağ ve yağlı besinlerin fazla tüketimi, yetersiz taze sebze ve meyve tüketimi, yetersiz posa alımı, nitrit ve nitrat eklenmiş besinler, ateşe çok yakın pişirilmiş etler, tuzlanmış, tütsülenmiş ve dumanlanmış besinlerin fazla tüketimi anlatıldı. Kanser sıklığı, düzgün ve sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve kilo kontrolü ile %30-40 oranında kanser riski azaltılabilmektedir.

Konferansın sonunda kadınların enfeksiyonlar ve koruyucu kollayıcı yöntemler konularında soruları cevaplanarak bilgilendirmeler yapıldı. Sağlık ve hijyen alışkanlıkların küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılmasının önemi paylaşıldı.


Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184