Bakan İslam Seda Sayan'ı RTÜK'e şikâyet etti

İki eşini öldüren Sefer Çalınak'ı canlı yayına çıkaran Seda Sayan'a tepkiler çığ gibi büyürken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Seda Sayan Show" programına iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesini, RTÜK'e şikâyet etti.

Bakan İslam Seda Sayan'ı RTÜK'e şikâyet etti


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Doç. Dr. Ayşenur İslam, sözkonusu programı; “suçlu ve suçu masum göstermesi, toplumda infial uyandırması, cinsiyet eşitliğine aykırı ve kadına yönelik şiddeti özendirici olması ve bu yönde yayın yapılamayacağı” gerekçesiyle RTÜK'e şikâyet ettiklerini kaydederken, "Üst Kurul'un programla ilgili gereğini yapmasını istedik" dedi.
 

“4 aydır cevap yok”

CHP Manisa Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi, TBMM CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sakine Öz, twitter üzerinden yayınladığı mesajında, sorduğu soruya 4 aydır cevap vermediğini öne sürdüğü Bakan İslam’ı eleştirdi.

Öz, mesajında Bakan İslam için, “İki eşini öldürüp tekrar evlenmek için talip arayan adam hakkında sayın Ayşenur İslam’a sorduğum soruya 4 aydır cevap yok” şu ifadelerini kullandı. Milletvekili Öz, aynı gün yayınladığı başka mesajında, konuyla ilgili verdiği önergeye Bülent Arınç’ın cevabını da paylaştı.

Twitter üzerinden yayınlanan bazı mesajlarda sanatçı Seda Sayan’ı RTÜK’e şikâyet eden Bakan İslam’a hem teşekkür, hem de eleştiri ağırlıklı twitlerin de paylaşıldığı gözlendi.

CHPli vekil de suçduyurusunda bulundu

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray da avukatları aracılığıyla şarkıcı Seda Sayan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suçduyurusunda bulundu.

Programın yayından kaldırılması için RTÜK İletişim Merkezi'ne 2 bin 159 şikâyetçinin başvurduğu öne sürülürken, RTÜK uzmanlarının bu konuda bir rapor hazırlayacağı kaydedildi. Hazırlanan raporun önümüzdeki hafta yapılacak olan RTÜK Üst Kurul toplantısında değerlendirmeye alınması bekleniyor.

Bu arada “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” üyelerinin de, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na şikâyet dilekçesi verdiği belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184