EMNİYET İŞİ SIKI TUTUYOR

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şehir genelinde yapılan uygulamalarda 8 adet ruhsatsız, 6 adet kurusıkı tabanca ve bir miktar da uyuşturucu madde ile hap ele geçirdi.

EMNİYET İŞİ SIKI TUTUYOR


Sakarya 
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 08-13/10/2015 tarihleri arasında İl Merkezimizde alınan tedbirler ve yapılan uygulamalar sonucu;

 Karasu ilçemizde yapılan kontrol ve denetimlerde; Bir şahsın üzerinden1 adet ruhsatsız 7.65 mm çapında tabanca bu silaha ait 1 adet şarjör içerisinde 4 adet dolu fişek , bir şahıstan 1 adet kuru sıkı tabanca ve 4 gr esrar maddesi ele geçirilmiştir. Toplam 292 şahıs sorgulanmış aranan bir şahıs yakalanmıştır.11 Umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edilmiş herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

 Motorize Yunus Timlerimizin Serdivan 9. Cadde üzerinde yapmış oldukları çalışma sonucu  3 ayrı araç içerisinde bulunan şahıslar üzerinden 3 adet 7,65 çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 5 adet şarjör ile 43 adet fişek ele geçirilmiştir, Çark Caddesi üzerinde görev yapan Yaya Devriye Ekiplerimiz şüpheli bir şahıs üzerinden 1 adet Baretta marka tabanca ve 7 adet fişek ele geçirilmiştir. Motorize Güven Timlerimiz Erenler İlçesi Akşemsettin Caddesi üzerinde yapmış oldukları çalışmada 1 şahıs üzerinden 1 adet ruhsatsız Glock marka tabanca ve 15 adet fişek ile 1 bayan şahıs üzerinden bulundurma ruhsatlı 1 adet tabanca ve 13 adet fişek ele geçirilmiştir. Motorize Güven Timleri ekiplerimiz şüpheli bir araç içerindeki şahıs üzerinden 1 adet 9 mm  çapında toplu Baretta marka ruhsatsız tabanca ve 9 adet fişek ele geçirilmiştir. Motorize Yunus Timlerimiz Serdivan bölgesinde yapmış oldukları çalışmada 1 şahıs üzerinde 6,35 mm çapında Baretta marka ruhsatsız tabanca ve 3 adet fişek ele geçirmiştir. Resmi Ekiplerimiz müdahale ettikleri kavga olayında 1 şüpheli şahıs üzerinden 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca ele geçirmişler, her 8 şahsa da  6136 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılarak adli makamlara teslim edilmiştir. ekiplerimizin çeşitli adreslerde yapmış oldukları çalışmalarda 6 adet çeşitli markalarda kurusıkı tabanca ele geçirilmiş, bu şahıslara 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkındaki Kanunun 4/2 maddesine istinaden toplam 5.100 TL para cezası tatbik edilmiştir. Çeşitli adreslerden 10 şahıs üzerinden toplamda 40,30 gr esrar ve 4 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiş olup, şahıslar gerekli işlemler için KOM Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Çeşitli suçlardan aranması olan toplam 18 kişi yakalanmış, 4 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır. Konu ile ilgili ele geçirilen 8 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplamda 14 adet silah ve 30,40 gr esrar maddesi ile 4 adet uyuşturucu hap yakalanmıştır.

           Güvenlik Kuvvetlerimizin tüm unsurlularıyla birlikte her türlü suç ve suçluya karşı mücadelesi devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184