MİNİK ÖĞRENCİLER MESLEKLERİ ÖĞRENİYOR

Yenimahalle Anaokulu Öğrencileri “Meslekleri Yerinde Öğreniyorum” etkinliği kapsamında İtfaiye, Fırın ve Su Fabrikası gezdiler.

MİNİK ÖĞRENCİLER MESLEKLERİ ÖĞRENİYOR


Yenimahalle Anaokulu 4/B sınıfı öğrencileri ile meslek tanıtımı kapsamında Hendek İtfaiyesi’ne gezi düzenledi.  İtfaiye Müdürlüğü’ne giden Anaokulu öğrencilerini itfaiye memurları güler yüzle karşıladılar.

İtfaiye görevlisi Hüseyin Acıbal Anaokulu öğrencilerinin ziyaretinden kısa süre önce Yangın söndürme çalışmasında olduklarını ve Yangın mahallinde neler yaptıklarını anlattı.
Anaokulu öğrencileri daha sonra itfaiyecilerin kıyafetlerini, itfaiye aracının donanımlarını incelediler. Çocuklar itfaiye hortumunu tutarak, itfaiye kaskını giyerek deneyim yaptılar. İtfaiye araçlarına grup grup alınan çocukların mutlulukları gözlerinden belli oluyordu. Gezi sonunda itfaiye görevlileri ile hatıra fotoğrafı çekilmesi ile gezi sona erdi.

Yenimahalle Anaokulu 5-C sınıfı öğrencileri ise meslek tanımı kapsamında, hayatımızda büyük bir öneme sahip olan ana besin öğemiz ekmeğin yapımını yerinde görmek aynı zamanda ekmeğin nasıl emek harcanarak hazırlandığını görmek amacı ile Atılgan Ekmek Fırınına gezi düzenlediler.
Fırın çalışanları güler yüzlülüğü ve samimi davranışları ile ekmek yapımı aşamalarını çocuklara anlattı. Bu samimi ortam çocukların çok hoşuna gitti. Sürekli marketlerden alışveriş yapan çocukların fırın içine girip esnaf ile tanışması, kaybolmakta olan değerlerimizin önemini anlamalarına katkı sağladı. Öğretmenlerin Sınıflarda anlattığı ekmeğin yapımını çocukların yerinde görmeleri yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sağladı.

Meslekleri yerinde öğreniyorum etkinlikleri kapsamında bir diğer sınıf olan 5/B sınıfı öğrencileri de Aytaç Su ve meyve suyu fabrikasını gezdiler.

Anaokulu öğrencileri Meyve suyunun yapılış ve paketleme aşamalarını dikkatle ve heyecanla takip etti.

Yenimahalle Anaokulu idaresi ve öğretmenleri, bizleri güler yüzle karşılayan, bizler için emek harcayan Hendek İtfaiyesine, Aytaç Su Fabrikası Personeline, Atılgan ekmek fırını çalışanlarına ve Cavit Arslan'a teşekkür ederiz ifadelerine yer verdiler.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184