ÇAMLICA’DA SASKİ’YE TEPKİ

Hendek Çamlıca Mahallesinde Su sayacı takma çalışmaları yürüten SASKİ’ye vatandaşlar tepki gösterdi

ÇAMLICA’DA SASKİ’YE TEPKİ


Su kaynağının olduğu bölgeden önce gidin başka mahallelerde su sayacı takın diyen vatandaşlar SASKİ ekiplerinin çalışmayı durdurmasını istedi.

Sabah saatlerinde 100 kişilik ekiple Çamlıca mahallesinde ev ev gezerek su sayacı takma çalışması yürüten SASKİ ekiplerine vatandaşların tepki göstermeleri üzerine SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, Kuzey işletmeler Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem,SASKİ Hendek Şube Müdürü İlker Tanrıverdi ve Abone işleri tahakkuk şube müdürü Seyit Sakallıoğlu Çamlıca mahallesine gelerek vatandaşların tepkilerini dinlediler.

Zaman zaman hararetin yükseldiği görüşmede MHP Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır gergin havayı yumuşatarak vatandaşların haklı tepkilerini  SASKİ ekibine anlattı.

Çamlıca mahallesinde vatandaşların çiftçilik ve hayvancılık ile geçindiğini belirten MHP Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır su fiyatlarının yüksekliğinden yakınarak bu konu ile ilgili çözümün bulunması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız dedi.

Bahadır “ Su fiyatlarının yüksek olması ile ilgili konuyu Hendek Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirdik. Hiç bir masrafı olmadan vatandaşlarımızın evine ulaşan suyun fiyatı ile ilgili iyileştirme yapılmasını istedik diyerek çiftçilik ve hayvancılık ile geçinen vatandaşların ileride mağdur olacağını ifade etti.

Çamlıca Belediyesinin İller Bankasından aldığı su hattının yenilenmesi ile ilgili aldıkları 5 Milyon  TL’lik borcunu da SASKİ’nin üstlendiğini söyleyen SASKİ Kuzey İşletmeler Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem’de vatandaşların tepkisini dinleyerek su fiyatlarının bu bölgelerde indirimli olduğunu söyledi.

Vatandaşlar özellikle Belediye seçimlerinde Belediye Başkan Adayının 5 yıl su parası alınmayacak sözlerini hatırlatarak tepkilerini sürdürdüler.

SASKİ Yetkilileri Vatandaşların tepkisini dinlerken diğer yandan da SASKİ ekipleri ev ev gezerek su sayacı takma çalışmalarını da sürdürdü.

 

SASKİ ile uzlaşı sağlandı

 Vatandaşların tepkileri üzerine Çamlıca mahallesinde atmosferin yükselmesinin ardından MHP Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır  ,Meclis üyelerini bilgilendirerek olağanüstü toplantıya çağırdı.

Hendek Belediye Meclis Toplantı salonunda AK Parti ve MHP Meclis üyeleri , SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, Kuzey işletmeler Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem,SASKİ Hendek Şube Müdürü İlker Tanrıverdi ve Abone işleri tahakkuk şube müdürü Seyit Sakallıoğlu,Çamlıca Mahallesi Muhtarı  Şaban Acarlı  ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Hendek’te yeni mahalle statüsüne giren bölgelerde ücretsiz abonelik ve su sayaçlarının takılması ile birlikte fiyat konusu da gündeme geldi.

Su birim fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Köylerde hayvan yetiştiricilerinin mağdur olacakları yönünde bilgiler veren MHP Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır vatandaşların mağdur olmamaları için gereken çalışmanın yapılmasını istedi.

SASKİ yetkilileri önerileri dikkate alarak istenilmesi halinde vatandaşların evlerine ve ahırlara ayrı ayrı ücretsiz sayaç takabileceklerini söylediler.

Yapılan görüşmede SASKİ’nin belirlediği 1.50 tl olan m3 su birim fiyatının 0.58 TL’ye  (KDV-atık su bedeli dahil) getirilmesi teklifi sunuldu.

Teklif sonrası SASKİ yetkilileri Hendek’te Mahalle (Köyler) statüsüne giren bölgelerde 0.58 TL olmasını kabul etti.

SASKİ Yetkilileri ile Meclis üyeleri arasında görüşmelerin sonunda madde madde yazılarak hazırlanan tutanak yetkililer tarafından imza altına alındı.


SASKİ Yetkilileri ve Hendek Belediye Meclis Üyeleri arasında yapılan görüşmede tutanak altına alınan maddeler ise şöyle

1-Su sayaç tarifesine göre M3 fiyatı 0.58 TL’den  (KDV-Atık Su parası dahil)

2- Su sayaç kapasitesi 25 M3 olacak

3- Mahallelerin tamamına sayaç takıldığında su para ödemeleri yürürlüğe girecek.

4- İsteyen vatandaşlar konut ile Hayvan Barınaklarını ayrı ayrı ücretsiz abone yaparak sayaç taktırabilecek.

5-Mevcut olan binalardan Abonman ve sayaç ücretleri alınmayacak

Tutanak tutulmasının ardından SASKİ Ekipleri su sayaç takma çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 15:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali rıza çayır
ali rıza çayır - 9 yıl Önce

güzel bi çalışma olmuş demekki hak aranınca kayıtsız kalınmıyor

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184