40 Yıl Sonra Buluştular

Hendek Güldibi Mahallesinde 1969-1978 yıllarında Öğretmenlik yapan emekli İlkokul Öğretmeni Avni Tarhan öğrencileri ile buluştu.

40 Yıl Sonra Buluştular


Hendek Güldibi Mahallesi Avni Tarhan öğrencileri buluşması etkinliğine Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Belediye Başkan yardımcısı Hüdaverdi Bahadır,25 Dönem Milletvekili Ali İnci, Muhtarlar Dernek Başkanı Dursun Emin Kula, Himpaş Müdürü Hızır Çağrı Güngör, Ak Parti İl Baş Yardımcısı Fikret Kesim, Emekli Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı Öğretmenler  ve Güldibi Mahallesi Halkı Katıldı.

Avni Tarhan öğrencileri ile birlikte Okulu gezdiler Kara tahta önünde Hatıra Fotoğrafı Çektirdiler Buluşmanın gerçeleştirileceği Okul bahçesine geçtiler.

Bahçedeki Buluşma Saygı duruşu ve İstiklal Marşı İle Başladı daha sonra Konuşmalara geçildi.

Hendek Belediyesinin desteği ve Güldibi Mahallesi Muhtarlığının katkıları ile düzenlenen programı nasıl geliştiği hakkında bilgi veren sunucu Dursun Yelken ’’Birgün buralarda gezerken Okul ve sınıflara girdim bir köşede durdum kara tahtayı gördüm Burada Öğretmenimi Hayal ettim Bir anda Hayal Aleminde Elli sene geriye gittim çünkü 1969 Öğretmenim gelmişti bemin 3.Sınıfta Öğretmenim oldu ve kendisinden sadece ders mayetinde değil hayat olarak çok şey öğrendik sınfda otururken elli sene önce burada okuduk bir şeyler öğrendik Böyle Bir Öğretmenin Öğrencisi Olmakla İftahar Ediyoruz Dedi.

Kürsüde Okunan Bir Şiir üzerine Avni Tarhan Duygulanarak Göz Yaşlarına Hakim Olamadığı göründü.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Yaptığı Konuşmada,Benim Bu Ortamdan Mutlluk duyduğum anı var onları anlatmak istiyorum Birincisi geçmişini unutan Hiçbir Millet ilerisi ile ilgili güzel Hayaller hedefler kuramaz şu anda bu vesilemiz Avni Hocamız ve değerli diğer hocalarımız  Akadaşlarımız ağbeylerimiz Burada Hizmet etmişler köylerinde bir buluşma gerçekleştirmişler dedi.

Buluşma Şiirler okunması ve Türküler söylenmesiyle devam etti.

Avni Tarhan ve Güldibi ilk okulunda da daha sonra öğretmenlik yapan öğretmenlere Emekli Milli Eğitim Müdürü Murat Yazısı tarafında plaket taktimi yapıldı.

Son konuşmayı Hendek Güldibi Mahallesinde 1969-1978 yıllarında Öğretmenlik yapan emekli İlkokul Öğretmeni Avni Tarhan yaptı konuşmasında’’Törene Katılanlara ve Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederim  öncelikle vefat eden Öğrencilerime ve komşularıma rahmet diliyorum geride kalanlara sabır diliyorum 1967-1969 Yıllarında Urfa dan Kendi İsteğimle atandım 1967 Hendek İlçemizin acı günlerinden Deprem Olmuştu Gündoğan Köyüne Geldim Okul Yıkılmak Üzere Lojman yok böyle bir yerde  iki yıl çalıştım iki yıl sonra o Köylülerden Hiç Şikayet duymadan Kendi İsteğimle  Asfalta Yakın Olan Güldibi Mahallesine atandım 1969 -1978 Yılları arasında çok sevdiğim Güldibi halkının sanki pişmek için soğuk suya atılan makarnanın bir birine kaynaması gibi bir birimize o kadar kaynadık ki ayrılmak biraz zor oldu 9. Yıl sonra kızımın öğrenimi dolayısıyla ve yaşlı annem ve babama daha iyi bakabilmek için ayrılmak zorunda kaldım dedi.

Avni Tarhan öğrencileri ile toplu fotoğraf çekildikten sonra çeşitli oyunlar oynandı ve yapılan ikramlardan sonra program sona erdi.




Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2019, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184