Acılı Aile Tarafından Irkçı Söylemlere Tepki

Hendek’te yaşanan silahlı tartışma sonrasında sosyal medyada yer alan ırkçı söylemlere Acılı Aile tarafından tepki gösterildi.

Acılı Aile Tarafından Irkçı Söylemlere Tepki


Geçtiğimiz günlerde Hendek’te meydana gelen silahlı tartışma sonucu Kadir Sakçı’nın ölümü ile sonuçlanan olay sonrasında sosyal medyada yer alan ırkçı söylemlerden rahatsız olan Merhum Kadir Sakçı’nın Acılı Ailesi tarafından, Aile Büyüğü Muş Dernek Başkanı Merhum Kadir Sakçı’nın Amcası Fevzi Sakçı ve Barış Aktivisti Kanaat Önderi Ercan Konuk aracılığı ile sosyal medyada yer alan ırkçı söylemlere tepki gösterildi.

Bizler Kardeşiz

Aile adına açıklamalarda bulunan Konuk, sosyal medyada bazı art niyetli ve ırkçı grupların yaşanan bu olayı Kürt-Türk olayı olmuş gibi gösterme çabası beyhudedir. Kesinlikle böyle bir olay yoktur. Olay alkollü bir şahsın gerçekleştirdiği elim bir hadisedir.

Olay anından itibaren Hendek Emniyetinin titiz çalışması ile güvenlik güçlerimiz kısa sürede cinayeti işleyen katili kaçma teşebbüsünde bulunurken Bursa’da yakalayarak Adaletin önüne çıkartmış ve yargılanmasını sağlamıştır.

Ayrıca acılı Ailemizin taziyesine tüm mülki İdare Amirlerinin ve Hendek Halkının katılması Ailemizin acısını hafifletmiştir.

Hiç kimse yaşanan olaylar, cenaze ve acılı Aile üzerinden Siyaset yapmaya kalkmasın. Yaşanan olay bireyseldir kesinlikle kitlesel değildir. Bizler kardeşiz ve kimsenin bu hukuka gölge düşürmeye hakkı yoktur. Devam eden Adli süreç ile ilgili Devletimize ve Adaletemize güveniyoruz.

Irkçı söylemlere tepkiler devam ediyor

Olay sonrasında sosyal medyada yapılan ırkçı söylemler nedeniyle Sakarya Valiliği’nden “toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesi” şeklinde açıklamalar yapılmış, Valiliğin açıklamasının ardından bir çok Mülki İdare Amiri, Belediye Başkanı ve Siyasi Parti temsilcisi de ırkçı söylemler nedeniyle tepkilerini dile getiren açıklamalarda bulundu.

Irkçı söylemlere yakın takip

Sosyal medya üzerinden yapılan bu gibi ırkçı yorumlara ait hesapların Siber Suçlar ile mücadele ekiplerince tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184