En güzel Buzağı Seçildi

Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, bölgedeki yetiştiricilerinin en güzel buzağıyı sergilemek için girdiği kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

En güzel Buzağı Seçildi


GL Platform Fuarcılık tarafından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde Hendek'te düzenlenen Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, üçüncü gününde bu kez podyuma buzağılar çıktı. Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından düzenlenen Holstein ve Simmental Buzağı Güzellik Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Kimi buzağı podyuma girmemek için yerlere yattı kimi kendisine uzatılan içi süt dolu biberonun peşinden koştu.


PELİN, CANKUT, ELİF VE KEREM ŞAMPİYON
Sakarya’da ilk kez düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması’nda ilk 19’a giren buzağılar arasından jüri seçim yapmakta zorlandı. Holstein dişi kategorisinde Adapazarı Turnadere Köyünden Yetiştirici Hüseyin Tunçer’in Pelin’i birinci gelirken Erenler Şeyhköy’den Ertan Gündüz’ün Cankut’u ise erkekler kategorisinde şampiyon oldu. Simmental dişi kategorisinde Akyazı’dan Burhanettin Özdemir’in Elif’i en güzel buzağı seçilirken, erkek kategorisinde ise Akyazılı Hamza Kut’un buzağısı Kerem şampiyonluğu göğüsledi. Şampiyonlara ödüllerini Tarım Reform Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, Sakarya Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, DSYB Sakarya Başkanı Hakan Candemir verdi.

“BU YIL TECRÜBE KAZANDIK”
Sakarya DSYB Başkanı Hakan Candemir bu yıl ilk kez düzenlenen fuarda üretici ile firmaların bir araya gelmesinin Sakarya tarımına önemli katkıları olacağını belirterek “Türkiye’nin önemli tarım üreticisi Sakarya’da en güzel buzağıları seçmek için yarışma düzenledik. Bu yarışmada üreticilerimiz buzağılarını sergileyerek Sakarya’nın tanıtımına da katkıda bulundu. İlk kez düzenlenen yarışmayla tecrübe kazandık gelecek yıl çok daha iyisini gerçekleştireceğiz” dedi. Hayvancılıkta desteklemenin artırılması gerektiğine dikkat çeken Candemir, "Sakarya'da önemli bir yetiştirici potansiyelimiz var. Hem bilgililer hem de işlerini severek yapıyorlar. Biz de bu üreticilerin desteklenmesiyle bu ekonomik sıkıntıdan kurtulacağımıza inanıyoruz. Tüm mücadelemiz üreticilerimiz için” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın jüri üyeleri ise Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Toçoğlu, Sakarya Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Taşdemir, Sakarya Ticaret Borsası Veteriner Hekim Samet Korkmaz, Sakarya Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Tahsin Hakan Özer, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Ziraat Mühendisi Zoonteknist Cankut Akdeniz'den oluştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184