HENDEK'İN YENİ BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU

Hendek Belediye Meclisi, istifa eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin yerine gelecek isim için olağanüstü toplanarak seçim yaptı.

HENDEK'İN YENİ BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU


Hendek Belediyesi Meclisi Ak Parti Sakarya Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusu nedeniyle istifa eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin yerine gelecek isim için olağanüstü toplanarak Hendek Belediye Başkanlığı için seçim yaptı.

Hendek Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan toplantıya, Ak Parti Hendek Belediye Meclis Üyeleri, MHP Hendek Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve Oda Başkanları katıldı.

Diğer yandan Belediye Başkanı Ali İnci’nin istifasının ardından AK Parti Meclis Üyelerinden Celil Çekiççioğlu’da yurt dışına çıkarken istifasını sunarak görevinden ayrılması üzerine yedeği olan Hilal Uludağ Meclis toplantısına katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkan Vekili İrfan Püsküllü, 5393 no’lu Belediye Kanunu’nun 45. Maddesi gereğince, Belediye Başkanımızın görevi bırakmasından dolayı Belediye Meclisi olarak olağanüstü toplanmış bulunuyoruz. Gündem maddemiz, Yeni Belediye Başkanının Seçimi olacaktır diyerek Meclis oturumunu yönetmek üzere yerini Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan’a bıraktı.

Sinan Baylan, Ak Parti Grubu Adayı olarak İrfan Püsküllü’nün aday olarak önerildiğini, MHP grubu olarak da Cengiz Şişman’ın önerildiğini sunarak oylamaya geçildi.
Hendek’in yeni Belediye Başkanı İrfan Püsküllü

Kapalı zarf usulü tapılan oylamada 17 Oy çoğunluğunu alması gereken Belediye Başkanı Adayı seçimlerinin yapılan 1. Tur oylama sonucunda İrfan Püsküllü 16, Cengiz Şişman 9 Oy alması sonrası 2. Tur oylamaya geçildi.

Yapılan 2. Tur oylama sonrasında İrfan Püsküllü 16, Cengiz Şişman 9 oy aldı. ‘. Tur sonrasında da 17 çoğunluğu bulunmaması nedeniyle 13 Oy çoğunluğu bulunması için 3. Tur oylaması yapıldı.

3. tur oylaması sonrası İrfan Püsküllü 16, Cengiz Şişman 9 Oy aldı. Oylama sonucuna göre 13 çoğunluğunu bulan İrfan Püsküllü, Hendek’in yeni Belediye Başkanı olarak seçilmiş oldu.

Vatandaşlarımız tepkili

MHP Grubu, seçimlere geçildiğinde Grup adına söz alan Hüdaverdi Bahadır bizlere bu seçimin etik olmadığı tepkileri geliyor. Vatandaşlarımız, “Belediye Başkanlığına ayrı oy kullandık, Belediye Meclisine ayrı oy kullandık. Meclis üyelerinden Belediye Başkanı seçilecekse biz Belediye Başkanını neden seçtik” diyerek Vatandaşların taleplerini ve tepkilerini dile getirdi.

MHP Meclis Üyesi Av. Ahmet Ay’ın da Belediye Meclisi olarak karar alalım Belediye Başkanını halk seçsin diyerek öneride bulunması üzerine Belediye Meclis Başkan Vekili ve Başkan Adayı olan İrfan Püsküllü, bu mümkün değil yasal zorunluluktur diyerek cevap verdi.

Yapılan seçimler öncesinde, MHP Grubu hakkında söylenilen İrfan Püsküllü Aday gösterilirse destekleriz söylentilerinin aksine MHP Grubu duruşunu ve tavrını bozmayarak Cengiz Şişman’ın Aday gösterilmesi söylenilenlerin asılsız olduğunu da göstermiş oldu.

Yapılan seçim sonrası olağanüstü Meclis Toplantısı sona erdi ve Hendek Belediye Başkanı olan İrfan Püsküllü tebrikleri kabul etti.


Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 16:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
cengiz yilmaz yilmazlar Tic akyazi
cengiz yilmaz yilmazlar Tic akyazi - 9 yıl Önce

Başkanım Hayırlı ugurlu olsun başarılarının devamını dilerim saygilarimla

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184