Hendekli Kadınların Korktuğu Noktalar

Hendekli Kadınlar kendilerini güvende hissetmedikleri yerleri ateş böcekleriyle işaretledi.

Hendekli Kadınların Korktuğu Noktalar


Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat projesi kampanyasında Hendekli Kadınlar kendilerini güvende hissetmedikleri yerleri ateş böcekleriyle işaretledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde başlayan ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürecek olan 16 günlük “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat“ aktivizm kampanyasının çağrısına uyan Hendekli kadınlar, kendilerini güvensiz hissettikleri yerleri ateş böcekleriyle aydınlattı.
Haritaya göre Hendekli kadınlar da kendilerini güvende hissetmediği yerleri ateş böcekleri işaretleyerek kendilerini güvende olmadıklarını gösterirken, kampanyadan haberdar olmayan Hendekli kadınların da haberimiz sonrasında kampanyaya destek vermesi ile nasıl bir tablo ortaya çıkacağı merak ediliyor.
Merkez, Çağlayan ve Uludere

Haberi yayınladığımız sırada Hendek’te toplam 28 güvensiz yer işaretleyen Hendekli kadınların işaretledikleri yerlerde en çok dikkat çeken yer Uludere çayı kenarı ve Çağlayan Mahallesinde bulunan Su Fabrikaları bölümü olurken, ateş böceği simgesinin bulunduğu Hendek Merkezi de kadınların güvensiz gördükleri yerler arasında.
Sistem nasıl işliyor?

Dayanışmanın sembolü ateş böceklerinden ilham alarak kamusal alanda şiddete dikkat çekilen sistem, www.atesbocekleri.info sitesinde bulunan harita üzerinden kendinizi güvende hissetmediğiniz İl, İlçe veya Mahalleyi bularak oraya bir ateş böceği simgesi koyuyorsunuz. Yine harita üzerinde başka kadınların ateş böceği bıraktıkları yerleri de görebiliyorsunuz.

Detaylı bilgi için; www.atesbocekleri.info


Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2019, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184