Hendekli Kuyumcu 28 Bin Dolar Dolandırıldı

Hendekli Kuyumcu üstü 100 Dolar içi 1 dolar dolu destelerle 28 bin dolar dolandırıldı.

Hendekli Kuyumcu 28 Bin Dolar Dolandırıldı


Hendek Başpınar Mahallesinde bulunan Kuyumcuya gelen ve Gürcistan uyruklu olduklarını beyan eden 3 kişi Kuyumcuyu 28 Bin dolar dolandırdı.

Edinilen bilgilere göre kendilerinin Gürcistan uyruklu olduklarını beyan eden ve önce de Hendek’te bulunan Mehmet B.'ye ait olan G... isimli Kuyumculuğa gelerek 3 Bin, 5 Bin ve 9 Bin Dolar alıp karşılığında TL vererek alışveriş yapan 2’si erkek 1 bayan şahıs bu şekilde Kuyumcuya güven vermiş ve bu şahıslardan 2 erkek şahıs 28 bin dolar alacaklarını beyan ederek tekrar G... Kuyumculuk isimli işyerine gelerek bir gün önce sipariş ettikleri 30 Bin TL değerindeki dövizi almaya gelen iki kişi parayı el çabukluğuyla üstünde ve altında 100 dolar olan içi 1 dolar dolu destelerle değiştirerek kuyumcuyu dolandırdı.

Dolandırıldığını anladı

İşyeri sahibi Mehmet B. 28 bin dolar parayı sayarak hazırlaması üzerine şahısların yanında getirdikleri dolarlarla bu parayı el çabukluğuyla değiştirdikleri, ardından TL olarak verecekleri 162 Bin TL karşılığının bankaya yatmasını beklediklerini yattığında gelip ödeyeceklerini ve doları alacaklarını beyan etmeleri üzerine kuyumcudan ayrıldıkları öğrenildi.

İşyeri sahibinin beklediğini ve gelen giden olmadığını, daha sonra şahıslardan birinin telefon ile arayarak 18.00 sıralarında geleceklerini işlerinin uzun sürdüğünü beyan etmiş, iş yeri sahibi kendisini arayan numarayı daha sonra aradığında ulaşamadığı, şahısların getirdiği içinde para olduğunu tahmin ettiği ve geri almadıkları çantayı açarak içinden 1 balya diye tabir edilen bir miktar para olduğunu, bu balyada altında ve üstünde olmak üzere 2 adet 100’er dolar ve geri kalan paraların 1 dolarlardan oluştuğunu görmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak durumu Emniyet ekiplerine bildirdi.

Emniyet zaman kaybetmedi

Şüpheli şahısların 28 bin dolar alarak toplamda 483 dolar bırakarak işyerinden ayrılmaları sonucu nitelikli dolandırıcılık konusunda zaman kaybetmeden çalışmalara başlayan Hendek Emniyet Müdürlüğü ekipleri işyeri güvenlik kameraları görüntülerinden eşkâllerini tespit ettiği dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

Emniyet ekiplerinin çalışmaları sonucu Gürcistan uyruklu olduğu öğrenilen sahışlardan 1987 doğumlu Jetrana Shvılı Tsitsino isimli Bayan şahsın İzmit İlinde yakalandığı ve sorgusunun ardından çıkarıldığı Mahkemece tarafından tutuklanarak Ferizli Cezaevine teslim edildiği öğrenilirken, yakalanan diğer iki şahsın da Kocaeli Emniyetinde sorguların ardından tutuklanma talebi ile Mahkemeye sevk edildikleri ve tutuklanarak cezaevine gönderildikleri öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184