HENDEK’TE TÜRKMEN KATLİAMINA TEPKİ

Hendek’te Cuma namazı çıkışı bir grup vatandaş Kerkük’te yaşanan Türkmen katliamına kınayan yazılı açıklama ile protesto ederek hükümeti göreve çağırdı.

HENDEK’TE TÜRKMEN KATLİAMINA TEPKİ


Hendek’te Cuma namazı çıkışında bir grup vatandaşın düzenlediği Kerkük’te yaşanan Türkmen vatandaşların uğradığı katliam nedeniyle yapılan basın açıklamasına MHP Hendek İlçe Başkanı Atilla Tezgel, MHP Belediye Meclis Üyeleri, Türk Eğitim-Sen Hendek Temsilcisi Kutluay Benli, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baykal,  Hendek Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Emrah Kartal ve vatandaşlar destek verdi.

Vatandaşlar adına Basın açıklaması yaparak katliamı kınayan Hendek Esnaflarından Orhan Topçu hükümeti göreve çağırarak Kerkük’e girilmesini istedi.

Topçu yaptığı açıklamada, Petrolün önemli bir enerji kaynağı olarak keşfedilmesi, dünya ülkelerinin gözünü petrolü ile tanınan Kerkük’e çevrilmesine neden oldu.


Dünya ülkelerinin petrolü ele geçirme arzuları Musul ve Kerkük’ün başına bela oldu. İngiltere 1926 yılında Irak sınırları içerisinde kalmasını sağladı. Bugünde bu bölgeye özerk Kürt bölgesi yapma çalışmaları vardır. Bu bölgeyi Türk nüfusundan temizlemek istiyorlar. Emperyalist güçler bu bölgede düne kadar peşmergeleri kullanıyorlardı.

Bugün ise El kaide çizgisinde ki Irak-Şam İslam Devleti örgütü Işıd’ı kullanmaktadırlar. Işıd örgütü Musul ve Tikrit’in ardından Telafer şehrine girerek, Türkmen katliamı yaparak, Kerkük’e doğru ilerlemektedir. Binlerce masum öz kardeşlerimiz Türkmenlerin kanını döke döke ilerleyen Işıd’e dünya devletleri seyirci kalırken maalesef Türkiye’de seyretmektedir.


Türkmenlerin Müslümandır, Müslüman olunca neden susar dünya diyerek sözlerine devam eden Topçu, Türkiye için tarihi fırsat geldi. Ordumuzla Kerkük’e girip Misak-ı Milli sınırları içinde olan bu zengin petrol topraklarını ele geçirip, petrolü elinde tutarak güçlü, lider bir ülke olma şansımız var. Türkmen kardeşlerimize yapılan katliamı kınıyoruz ve diyorum ki Türk ordusu Kerkük’e...

Hendek’ten Türkmen kardeşlerimize selam olsun

Cumhuriyet alanında açılan Türk Bayrağı ile birlikte vatandaşlar ‘Türk Ordusu Kerkük’e’, ‘ Türkmen Türk’ün öz kardeşidir’, ‘Türkmen’in sesini İşit Ankara’ yazılı pankart ve sloganlar ile basın açıklamasına destek verdiler.

Grup basın açıklamasını yapmasının ardından sessizce dağılması ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184