Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi Konferansı

Hendek Müftülüğü tarafından 29 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen “ Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi “ konulu konferansa Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör ve Uz.Hem.Deniz De Asis konuşmacı olarak katıldılar.

Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi Konferansı


Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör müdürlüğün ve sağlıklı yaşam merkezinin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Özellikle  kanser taramalarının önemine değindi. Hendek Sağlıklı Yaşam Merkezi içinde bu taramaların ücretsiz gerçekleştirildiğini ve ilgili aile hekimi tarafından yönlendirmelerin yapıldığını anlatarak,  erken teşhisin ve tedavinin öneminden bahsetti. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak toplumumuzun sağlığını korumakla ilgili yükümlülükleri ve bu konularda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Uzm. Hem.Deniz De Asis sağlığın genel tanımı ve sağlığın insan yaşamındaki önemini vurgulayarak sağlıklı yaşam ile ilgili koruyucu önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Son yıllarda kalp damar hastalıkları ve solunum sistemi hastalıkları oranlarının dünyada ve ülkemizde artmasıyla beraber seyreden kronik hastalıklara etki eden faktörleri anlatarak, sağlıklı  yaşam alışkanlıklarının önemini vurguladı. Diyabet hastalığı, beslenme, hareket alışkanlıkları ve bu konularda   ailelerin çocuklarını bilinçlendirmelerinin önemi konusunda  önerilerde bulundu.

Hendek Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Müftülüğe bağlı Kuran Kursu öğretmenleri ve kadınlar katılım sağladılar. Sorularla ve sohbetlerle keyifli tamamlanan konferansta  verilen  ortak mesajla farkındalık sağlandı:

“ Verimli, başarılı ve üretken toplumlar sağlık bilgi düzeyi yükselmiş ve sağlığına önem veren bireylerden oluşur. Çocuklarımızı bu bilinç ve alışkanlıklarla yetiştirmemiz konusunda üzerimize düşenleri yapmalıyız”

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184