Tarım ve Hayvancılığın Kalbi Hendek'te Atacak

Hendek, 25-28 Ekim 2018 tarihinde, Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek olan Tarım, Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarına ev sahipliği yapacak.

Tarım ve Hayvancılığın Kalbi Hendek'te Atacak


Türkiye'de tarım ve hayvancılık ile yem sektörünün kalbi Hendek'te atacak.

25-28 Ekim tarihleri arasında Sakarya Hendek'te düzenlenecek Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanısıra çiftlik ekipmanları ve teknolojilerinde son yenilikler görücüye çıkacak.


Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde GL Platform tarafından Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenecek fuar, 25 Ekim saat 10.00'da kapılarını ziyaretçilere açacak. Saat 14.00'de resmi açılışının yapılacağı fuarda üreticiler, önder çiftçilerin deneyimlerini dinleme fırsatı bulacak.

Tarım ve hayvancılık teknolojilerinde sektörün en iyi firmalarının yer aldığı Sakarya'da 50 bin çiftçi, 4 gün sürecek fuarda yeni işbirlikler için fırsat yakalayacak. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası, et ve süt birlikleri, ziraat odaları ile Sakarya Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek fuar, bölgenin nabzını elinde tutacak, kentin tarım ve hayvancılıkta gelişen vizyonunu ortaya koyacak. 160 markanın ürünlerini sergileyeceği fuar renkli yarışmalara da sahne olacak.

Güzeller podyuma çıkacak

Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Koyun- Keçi-Kuzu Güzellik Yarışması, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından da Buzağı Güzellik yarışması düzenlenecek. Yörenin en güzel buzağı, koyun ve keçilerinin belirleneceği yarışmaya katılım için çevre illerden de başvuru yapıldı. Belirli özelliklere göre seçilen hayvanlar ziyaretçileri endamlarıyla büyüleyecek.

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Sakarya Fuarı sadece yeni teknolojilerin sergilenmesi açısından değil aynı zamanda kentin tanıtımı için de çok önemli. Çünkü siz ne kadar iyi ürünü son teknolojiyle üretirseniz üretin, eğer tanınmıyorsanız, bunu pazarlamanız, bu ürünü satmanız kolay değil. İşte bu yüzden Sakarya Fuarı, hem üreticiye hem kente katkı sağlayacak dedi.

Ziyaretçilere süpriz hediyeler

Sakarya 1.Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı ziyaretçileri de sürpriz hediyelerin sahibi olacak. Fuara gelen çiftçilerin bilgileri, fuar alanı girişinde doldurulacak form ile kayıt altına alınacak ve noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile ziyaretçilere ödüller verilecek.


Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184