YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLDÜ

Tartışmalara neden olan Karadere Mahallesindeki arsa satışı yapılan Hendek Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında komisyona geri gönderildi

YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLDÜ



MHP’de tartışmalara neden olan ve istifaya yol açan 5. Madde de yer alan Karadere mahallesin de ki arazi ile ilgili madde oy birliği ile Komisyona geri gönderildi.

Karadere Mahallesiyle aynı konumda olan 70 Eski köydeki daha önce köy tüzel kişiliklerine ait olan arsa ve taşınmazların Belediye Meclis kararlarıyla satışa çıkarılabileceği gündeme gelmiş oldu.

Şubat ayı Olağan Toplantısında gündem maddeleri öncesinde MHP Grup sözcüsü Hüdaverdi Bahadır yaptığı değerlendirmede “ Biz Köylerin yerlerinin satılmaması ile ilgili 2014 seçim beyannamemizde vardır. Büyükşehir Belediye kanununun ardından mahallelere dönüşmesi ile mahallenin kullanımından yanayız. Karadere mahallemizde ki yeri giderek inceledik.

Bu tür yerlerin satışında Belediye, İhalesinde de Belediye olmalı. Bir kişiye tahsis edilmesi için yapılmamalıdır. Öyle olduğu takdirde bizler takipçisi olacağız. Biz sözümüzün arkasındayız. Köy yerlerinde arazilerin satışına karşıyız. Ancak Köyün ortak kullanımı için (Cami, vb.) burada meclis kararı verip satılmasına uygun görülürse satışına izin verilir” ifadelerine yer verdi.

MHP Meclis Üyesi Cengiz Şişman’da araziler öncelikle belirlenip, bu yerlerin köyler için faydalı hale getirilebilirmi. Bunun çalışması yapılarak. Planlaması olmayan bir yeri neden satıyoruz diyerek bu konu ile ilgili çalışma yapılmasını söyledi.

MHP Grup Sözcüsü Bahadır ve Şişman’ın konu ile ilgili görüşlerinin ardından Meclis Başkanı İrfan Püsküllü gerekli değerlendirmeyi yapmasının ardından Karadere mahallesinde ki arazi ile ilgili maddenin tekrar komisyona geri iade edilmesini oyladı. Madde oy birliği ile Komisyona geri gönderildi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184