Düzenleme kapsamında sokak, yaz dönemi boyunca her gün 21.00 ile 01.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak.
Yaya Güvenliği Ve Konforu İçin
Mahmutbey Mahallesi’nde çay kenarında bulunan ve özellikle yaz akşamlarında yoğun ilgi gören 3504. Sokak’ta, vatandaşların daha güvenli ve rahat vakit geçirebilmesi amacıyla trafik düzenlemesine gidildiği duyuruldu.
Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, uygulama kapsamında sokak, yaz ayları boyunca her gün 21.00 ile 01.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak” denildi.
Yoğunluk Ve Trafik Sorunu Ortadan Kaldırılacak
Bölgede akşam saatlerinde oluşan yoğun yaya trafiği nedeniyle araç geçişlerinin hem vatandaşların hareket alanını daralttığı hem de trafik yoğunluğuna neden olduğu belirtildi. Yeni düzenleme ile birlikte yayaların daha güvenli bir ortamda vakit geçirmesi ve bölgede oluşan araç yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.
Başkan İrfan Püsküllü: “Vatandaşlarımızın Rahatı Önceliğimiz”
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, yaz aylarında bölgenin yoğun olarak kullanıldığını belirterek, “Mahmutbey Mahallemizde bulunan çay kenarı ve çevresi özellikle yaz akşamlarında hemşehrilerimizin yoğun olarak vakit geçirdiği alanlardan biri haline geldi.
Bu yoğunluk sırasında araba, motosiklet ve diğer motorlu araçların yanı sıra elektrikli scooter, bisiklet ve benzeri araçların kullanımı zaman zaman vatandaşlarımızın rahatını ve güvenliğini olumsuz etkileyebiliyor.
Aldığımız bu karar neticesinde 21:00 ile 01:00 saatleri arasında sadece yayalarımız o alanı kullansın istiyoruz. Bu kararla birlikte hem yayalarımıza daha konforlu bir alan oluşturmayı hem de bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçlıyoruz.
Tüm vatandaşlarımızın göstereceği anlayış için şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.





