Dikmenli Veliler’den Okul Tepkisi

Dikmenli Veliler çocuklarını başka bir Okula gönderemeyeceklerini belirtti.

Dikmenli Veliler’den Okul Tepkisi


Hendek’te 3 Okul için yıkım kararı çıkmasının ardından Dikmen Ortaokulunda okuyan Öğrenci Velileri, yıkım kararı verilen Dikmen Ortaokulunda okuyan çocuklarını Karadere Ortaokulu’na göndermeyeceklerini belirtti.
Biz Okulumuzu yaparız

Dikmen Mahalle kahvesinde Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz ile bir araya gelen Öğrenci Velileri, Okulumuz için yıkım kararı verildi fakat bizler çocuklarımızı Karadere Ortaokulu’na göndermek istemiyoruz, Dikmen’de Eğitimlerine devam etmelerini istiyoruz. Gerekirse Okulumuz bahçesinde veya başka bir yerde derme çatma bir yer hazırlayarak çocuklarımızın Eğitimlerine Mahallemizde devam edebilmelerini sağlamak için uğraşırız.

Karadere Mahallemize 22 km uzaklıkta. Çocuklarımızın başına birşey gelirse bunun vebalini kim üstelenecek diyerek Öğrencilerin başka bir Okula gönderilmelerine tepki gösterdiler.
Bu çocukları biz doğurduk

Bu çocukları doğuran biziz, büyüten biziz. Bizim haberimiz olmadan bu çocuklar Karadere’de okuyacak diyerek kim emrivaki yapabilir, yapamazlar. Çocuğuma bir tokat attığım zaman, yasal olarak Annesi dövemez edemez diyor, elimden alıyor ama çocuklarımızı Karadere’ye gönderiyorlar. Kimse kimseye bu hakkı veremez. Sağlık problemleri olan çocuklarımız var. Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık, göndermiyoruz. İsterse Milli Eğitim gelsin, Jandarma gelsin diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Hendek’te yıkım kararı verilen diğer Okulların Velilerinin de yıkım kararları nedeniyle toplantı yapmak üzere bir araya geldikleri öğrenilirken, diğer Velilerin ne gibi bir karar alacakları merak konusu oldu.


Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 16:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özge Aydemir
Özge Aydemir - 4 yıl Önce

sağlık ocağına taşıyabilirler okulu o arada okul yıkılıp yeniden yapılır

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184