Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri

Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ‘Kodlamayı Somutlaştırma Materyallerin Tasarımı’ adlı projeyle Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde saha ziyaretlerine kaldı.

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Eğitim ve Öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacı ile 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında 6’ncısı düzenlenen ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ kapsamında saha ziyaretine kalma başarısı gösteren kurumlar belirlendi.

Bu yıl Türkiye geneli 4 bin 841 başvurunun yapıldığı Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde değerlendirme sürecinden sonra Toplam 151 proje saha ziyaretlerine kaldı.

Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Kodlamayı Somutlaştırma Materyallerin Tasarımı’ adlı proje ile Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde
Sakarya’da saha ziyaretine kalan 2 projeden biri oldu.

Saha ziyaretine gelen ekibi Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar ve Okul Müdürü Yavuz Kılıç karşıladı.

Bakanlık değerlendiricileri tarafından 23 Mayıs 2018 tarihinde saha ziyareti gerçekleştirildi çalışmalar yerinde incelendi. Projeye ekibi tarafından çok başarılı bir sunum gerçekleştirildi. Endüstri 4.0 Teknolojisinin kullanıldığı görüldü. Kodlamanın öğrencilere nasıl öğretildiği uygulamalı olarak gösterildi.

Yapılan uygulamalar bakanlık yetkilileri tarafından hayranlıkla izlendi ve değerlendirildi, saha incelemesi gerçekleştiren ekibin ifadesine göre ilk defa yapılmış olan uygulamalarla karşılaştıklarını, ayrıca yapılmış olan uygulamaların gerçek hayata uygulanmış ve sonuç elde ediliş olması da kendilerini ayrıca memnun eden bir durum oldu şeklide ifade etmişlerdir.

Proje ekibinin geliştirmiş olduğu materyaller; Akıllı Ev, parmak iziyle çalışan motosiklet, “Örümcek Robot”, "Robot El Kontrol” “Güneş Robotları” “Uzaktan Lamba Kontrolü Mümkün müdür?”, "Sese duyarlı ve uzaktan kumandalı Taksi", “Baskı Teknolojileri”, “3D Yazıcımızı Yapalım” bu uygulamalar Eğitim ve Öğretimi kolaylaştırmış ve kodlama bu materyallerin geliştirilmesiyle somutlaştırılmıştır.

Projenin incelemelerin ardından bölgesel ve Bakanlık düzeyinde ödül alınması beklenmektedir.


 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184